Sari la conținut

Între 5.000 şi 10.000 de salariaţi la nivelul întregii ţări riscă să îşi piardă în acest an locurile de muncă, dacă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind şomajul tehnic nu va fi actualizată în cel mai scurt timp, a declarat, luni, vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical, Ion Pisc.
„Deşi am solicitat încă de săptămâna trecută să avem o întrevedere cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a discuta despre necesitatea actualizării rapide a Ordonanţei de Urgenţă privind şomajul tehnic, dar şi despre deblocarea activităţii Consiliului Economic şi Social (CES), până la această oră nu am primit niciun răspuns din partea Guvernului. Dacă ordonanţa nu va fi reactualizată cât mai urgent, atunci un număr cuprins între 5.000 şi 10.000 de salariaţi la nivelul întregii ţări riscă să ajungă pe drumuri, deoarece angajatorii se vor confrunta, timp de mai multe luni, cu o scădere a activităţii şi nu vor mai putea susţine efortul economic necesar achitării drepturilor salariale“, a afirmat vicepreşedintele BNS.
Potrivit acestuia, cei mai afectaţi vor fi angajaţii din sectorul energetic, respectiv din societăţile de termoficare, care pe timpul verii asigură doar producerea de apă caldă, combinatele chimice, precum şi sectorul construcţiilor - care în sezonul rece înregistrează o diminuare semnificativă a volumului de activităţi.
„Este foarte important ca locurile de muncă să fie securizate, deoarece un om trimis în şomaj este un om pierdut - pentru o perioadă mai mică sau mai mare de timp - pentru piaţa forţei de muncă. În plus, există anumite domenii în care procesul de formare a personalului poate dura şi 6-7 ani, iar ca urmare societăţile riscă să se confrunte ulterior cu dificultăţi în găsirea unor specialişti“, a subliniat Ion Pisc.

Comentarii

Ultimă oră