Sari la conținut

„Şcoala doctorală” s-a deschis pentru ca să se închidă

Anul trecut, Facultatea de Litere a deschis Şcoala Doctorală, iar anul acesta nu mai poate face înscrieri, după ce Universitatea „Transilvania” Braşov a fost retrogradată în clasificările Ministerului Învăţământului, anunţă www.adevărul.ro.

„Un abuz”

Conducerea Facultăţii consideră această decizie „un abuz”. „În 2009 am primit dreptul de a organiza studii doctorale, iar în 2010 am început cursurile. În 2011 nu mai avem locuri la doctorat, iar asta se întâmplă fără ca măcar să avem o promoţie de doctoranzi. În regiunea Centru, din patru universităţi cu locuri pentru doctorat, nu mai este niciuna. Voi insista pentru a ne redobândi acest drept, aici, în Braşov”, a declarat Andrei Bodiu, decanul Facultăţii de Litere Braşov, pentru www.adevarul.ro.

Doctoranzii şi profesorii, lăsaţi în ceaţă

17 cursanţi, care au început doctoratul anul trecut şi ar trebui să-l încheie în 2013, vor continua cursul. Problema este însă cu noii doctoranzi. Deocamdată, nu se ştie dacă se poate organiza doctorat în regim de taxă. În plus, cei patru profesori care pot conduce doctoratul, teoretic, ar trebui să predea în alt centru universitar cu locuri aprobate pentru studiile de doctorat.

Comentarii

Ultimă oră