Sari la conținut

Turiştii care au ales să-şi petreacă Revelionul în Poiana Braşov şi care de abia au aşteptat să schieze au luat o mare ţeapă.
Din cele opt pârtii din Poiană au fost funcţionale doar două. Singurele pârtii practicabile au fost pârtia Bradul, care are o lungime de 0,50 kilometri şi pârtia Drumul Roşu, care este cea mai mare pârtie din Poiană, cu o lungime de 5,33 kilometri.
Inaugurarea  domeniului schiabil din Poiana a doua zi de Crăciun a fost făcută cu surle şi trâmbiţe, în prezenta blondei de la Turism si a primarului George Scripcaru – o investiție remarcabilă: domeniu schiabil de excepție, cu pecete portocalie.

Zăpada "s-a topit" după plecarea Udrei.  Numai că..... în aceste zile toată lumea a fost nefericită pe pârtie: atât schiorii care au încercat sport extrem pe pseudo-zăpada de doi cemtimetri, dar și muncitorii care în a treia zi a acestui an au fost de serviciu pe pârtie! Ei nu au lucrat pentru ca tunurile de zăpadă să își facă bine treabă, ci şi cu lopețile din dotare au încercat să îndepărteze de pe pârtie bolovanii și pietrișul. Rocile împrăștiate de-a lungul pârtiei i-au înfuriat pe shiorii care și-au plătit urcările pe cablu și au riscat să-și strice și echipamentul sportiv.
Oricum sistemul construit de în Poiana Brașov nu funcționează din mai multe motive: unul este legat de faptul că bazinul de acumulare este aproape gol, iar tunurile de zapadă au fost puse în funcțiune doar la vizita Elenei Udrea care a inaugurat investiția chiar de ziua ei.
Schiorii au încercat din răsputeri să aibă aceeași atitudine optimistă ca și blonda de la turism, însă nu prea le-a ieșit! Cei mai mulți s-au împotrivit ispitei de a face sport extrem pe bolovani și au renunțat să își strice echipamentele de bună-voie.

Redăm în continuare câteva mesaje scrise pe braşoveni pe pagina de Facebook a site-ului www.newsbv.ro:
- „Cine a fost suficient de naiv încât să îşi închipuie că un lac terminat in  noiembrie va putea fi plin cu apă la jumatatea lui decembrie, îşi merită soarta. Vorbim de 135.000 metri cubi. Adică în mare consumul a 112.500 de apartamente pe un an întreg!!! Ceea ce s-a inaugurat a fost finalizarea lucrarilor, nu promisiunea lui Doamne-Doamne ca va ninge si totul va fi acoperit de zapada. Nu le iau apararea portocaliilor, Doamne fereste!, dar nici sa criticam aiurea tot ce se face“. a scris Şovăială Şerban.
-„Acum câteva zile pe toate posturile de televiziune şi în presa scrisă, se titra pompos: “Inaugurarea celui mai mare domeniu schiabil din ţară”, tăieri de panglici, pupături, Udrea, Scripcaru, Copos. Ilustrul primar era lăudat că a “îndeplinit planul înainte de termen”. Naiv incorigibil, m-am dus ieri să văd minunea şi ce să vezi! La casieria de la telecabină un anunţ: Se poate schia doar pe Drumul Roşu şi parţial pe Lupului. Adică pe mai puţin de jumătate din ce se anunţase. Sulinar nu, Sub Telecabina nu, Lupului de sus până jos nu. Cu alte cuvinte o alta petardă, chiar ţeapă portocalie…“, este de părere Laurian D. Pănoiu.
-„Nu am habar dacă proiectul e bun sau rău, teoretic vorbind dacă aduce bani în Braşov e bun (bani din turism şi activităţi asociate). Altminteri stau şi mă intreb dacă o asemenea investiţie nu cumva trebuia făcută ceva mai sus, dat fiind schimbările climatice (măcar 100-200 m în plus, unde era posibil). Rămâne de văzut cât costa pe ziua de funcţionare şi cât profit aduce, asta în timp”, a scris Cornel Negrea.

Dacă aţi fost în aceste zile la schi în Poiană aşteptam opiniile dumneavoastră pe pagina de FACEBOOK  a site-ului brasovultau.ro. (A.L.% L.A.)

Comentarii

Ultimă oră