Sari la conținut

SC Aro Palace SA forţat de Primărie să facă investiţii!

Proiectul de iluminat arhitectural al Cetăţuii se ridică la valoarea de aproape 80.000 de euro. Legal, punerea în practică a proiectului - plătit deja de Primărie! - ar trebui făcută de societatea care are în proprietate cetatea, SC Aro Palace SA.

Ameninţările lui Scripcaru. Deocamdată, însă, primarul George Scripcaru nu a ajuns la nicio înţelegere cu conducerea societăţii şi cu SIF Transilvania, care deţine pachetul majoritar de acţiuni şi care refuză să facă investiţia. „SIF Transilvania are o obligaţie morală faţă de Braşov şi cred că va înţelege acest lucru, să mai investească şi în Braşov, nu numai în alte zone ale ţării. Altfel, există şi alte moduri de abordare a acestei probleme”, a ameninţat Scripcaru într-o conferinţă de presă.

Primarul vrea înapoi Cetăţuia. La începutul anului, primarul a declarat că le-a propus celor de la Aro Palace chiar să „cedeze” monumentul, pentru ca administraţia locală să poată accesa fonduri europene pentru reabilitare, aşa cum s-a făcut la Cetatea Rupea. Scripcaru a susţinut că monumentul este, de fapt, al Braşovului, indiferent cum a ajuns în proprietatea Aro Palace. Cetăţuia a fost renovată la sfârşitul anilor ’70, devenind o locaţie cu mai multe restaurante şi terase, trecând în patrimoniul fostului ONT. Patrimoniu care, după Revoluţie, a fost preluat de Aro Palace.

Aro nu are bani în acest moment. Primarul a sugerat că SIF Transilvania ar trebui să facă investiţii şi în Panoramic şi Capitol. „Trebuie să se mai poarte discuţii cu privire la sistemul de iluminat arhitectural, pentru a fi diminuat proiectul”, declară, la rândul său Directorul tehnic al SC Aro Palace SA, Octavian Goga. Goga spune că există şi un plan de restaurare al Cetăţuii, dar că în acest moment nu există fondurile necesare.

Comentarii

Ultimă oră