Sari la conținut

Şase capete de acuzare pentru un fost poliţist braşovean

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov l-au trimis în judecată pe  Georgică Rojnită, fost agent la Secţia 2 Poliţie, pentru şase infracţiuni. Fostul poliţist este acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului, reţinerea sau distrugerea de înscrisuri, fals intelectual, falsificare de monede sau alte valori şi abuz în serviciu contra intereselor publice. În acelaşi dosar a mai fost trimisă în judecată şi Baiu Dana pentru falsificare de monede sau alte valori, tentativă la înşelăciune, delapidare, complicitate la săvîrşirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

De partea infractorilor. Anchetatorii au stabilit că în 12 ianuarie anul trecut, poliţistul Rojnită Georgică, a fost sesizat de angajaţii unui hipermarket că o clientă, Baiu Dana, a folosit 9 tichete de masă false pentru a achita contravaloarea unor produse. Poliţistul a întocmit un proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante şi a ridicat tichetele de masă false şi bonuri fiscale, pe care le-a distrus apoi. Dar nu a mai predat-o pe femeie organelor judiciare. Ulterior pentru a-şi ascunde faptele, "poliţistul a întocmit în fals, cu ajutorul inculpatei, un nou proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante ce atesta fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului“, se arată în rechizitoriu.
Pentru ca aspectele menţionate în procesul verbal să pară reale, poliţistul, profitând de faptul că a primit, în data de 15 ianuarie 2010, 13 tichete de masă false, ce proveneau dintr-o altă faptă, a contrafăcut 9 tichete de masă pe calculator, folosindu-se de unul din cele 13 tichete.
Apoi a încheiat un proces verbal de ridicare fictiv în care a menţionat că cele 9 tichete contrafăcute de el au fost ridicate de la Baiu Dana.

Activitatea infracţională a poliştistului nu se opreşte aici. În data de 12 septembrie 2010, Rojnită a fost sesizat că un angajat a unui magazin din municipiul Braşov a furat bunuri în valoare de aproximativ 7.000 lei, însă nu a întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante şi nu l-a predat pe hoţ. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră