Sari la conținut

Sala Polivalentă din Brașov se apropie de finalizarea structurii de rezistență

Începând cu luna viitoare, montarea structurii pentru acoperișul sălii principale va demara în cadrul proiectului "Complexul Multifuncțional – Sală Polivalentă, municipiul Brașov". Acest proiect, realizat în parteneriat de Compania Națională de Investiții și Primăria Brașov, va da naștere celei mai mari săli polivalente din țară, având peste 10.000 de locuri, la care se adaugă alte o mie în sala de antrenament.

Primarul Allen Coliban a verificat astăzi stadiul lucrărilor, confirmând că acestea se desfășoară conform graficului, cu finalizare estimată în toamna lui 2025. Costul lucrărilor se ridică la 356,7 milioane de lei, cu Primăria Brașov suportând 3,5% din cheltuieli.

Sala, construită pe terenul fostului stadion municipal, va adăposti diverse evenimente, inclusiv competiții sportive, concerte și conferințe, respectând normele naționale și internaționale.

Construcția sălii polivalente va oferi posibilitatea desfășurării următoarelofr activități:

  • Sporturi: tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball (hochei pe podea), box, atletism ușor (în sală), gimnastică, tir sportiv, haltere, scrimă, karate, judo, aikido etc. Aceste activități sunt posibile datorită modularității și mobilității suprafeței de joc și a spațiilor anexe. Terenul de sport va fi echipat cu un sistem de pardoseală din parchet, demontabil, multisport, conform standardelor FIBA. Pentru competițiile de handbal, se va instala o pardoseală demontabilă din PVC peste pardoseala din parchet.
  • Evenimente culturale: sala va putea găzdui concerte, dansuri sportive, competiții internaționale de dans, congrese, simpozioane, vernisaje, adunări religioase și alte evenimente culturale.

Construcția va fi structurată pe 4 niveluri:

  • Subsolul (cota -5.70m) este nivelul unde se realizează accesul în incinta de joc a sălii de sport, a sălii de încălzire și la anexele sportivilor (vestiare, sala de antrenament). La același nivel sunt căile de acces la zonele VIP, presă și administrație, conectate cu parcările special rezervate și separate de căile de acces ale publicului. Sub gradene sunt plasate cabine pentru artiști. Adițional, se găsesc spații tehnice, de depozitare, adăpost de protecție civilă, depozite pentru deșeuri și de aprovizionare pentru serviciile publice.
  • Parterul este nivelul unde se realizează accesul publicului în clădire, cu spații comerciale de închiriat și servicii de bar, accesul la grupurile sanitare și distribuția pe verticală a spectatorilor pe cele 8 grupe de scări, până la etajul 1.
  • Mezaninul (cota +3.62) este dedicat publicului, având spații pentru grupuri sanitare și două zone cu logii pentru acces în exterior, iar la cota +3.30 se află patru săli de conferințe – două de 129 locuri și două de 60 locuri – având ca spații anexă baruri, garderobe și grupuri sanitare. În zona sudică se regăsesc spații tehnice și o zonă de bucătărie care deservește restaurantul de la etajul următor.
  • Etajul 1 (cota +7.24m) este alocat atât publicului, cât și persoanelor VIP și presei, acestea din urmă beneficiind de o zonă cu acces separat, care este deservită de bar, restaurant și terasă adiacentă unei zone înierbate, necirculabile, aflată peste sala secundară. Atașată zonei de alimentație se află  zona de bucătărie, cu spații de depozitare și spații tehnice.

Comentarii

Ultimă oră