Sari la conținut

Peste 73.000 de beneficiari de ajutoare sociale nu mai primesc, din februarie, alocaţia de susţinere a familiei, venitul minim garantat sau indemnizaţia pentru creşterea copilului, din cauză că nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale.

În judeţul Braşov, peste 1.600 de persoane sunt în această situaţie, iar cei mai mulţi datornici provin din localitatea Ormeniş. "Suspendarea drepturilor va opera pentru o perioadă de 5 luni perioadă în care oricând beneficiarul de beneficii sociale îşi va achita datoriile faţă de impozitele locale vor fi puşi în plată, repuşi în plată, iar plata va cuprinde şi perioada în care a fost suspendată deci nu li s-a acordat, dar dacă în termen de 5 luni acest lucru nu se va întâmpla drepturile vor înceta" a declarat Diana Borş, director Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspectie Socială Braşov.
   

Judeţele cu cei mai mulţi restanţieri sunt Mureş (23,4 la sută), Dolj (17,12 la sută), Bacău (16,9 la sută), Sălaj (16,43 la sută) şi Giurgiu (16,18 la sută). În Capitală, 7,92 la sută dintre cei care primeau ajutoare sociale nu şi-ai plătit impozitele, în cazul acestora plata prestaţiilor sociale urmând să fie suspendată.

Toţi primarii au fost obligaţi să transmită, până în 31 ianuarie,  Agenţiei Naţionale pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială (ANPIS)  situaţia beneficiarilor de ajutoare sociale - venit minim garantat,  alocaţia de susţinere a familiei şi indemnizaţia de creştere a copilului  - care nu şi-au plătit impozitele locale.

În plus sau înăsprit şi condiţiile de acordare a ajutoarelor. Astfel, cei care au mai mult de două vaci, trei porci sau un cal nu mai au dreptul la ajutor. De asemenea, îşi pierd aceste drepturi şi cei care au maşinile mai noi de zece ani sau mai mult de 100 de grame de aur sau depozite bancare cu valoare de peste 3  mii de lei.Asistenţii sociali vor merge pe teren să verifice declaraţiile. Atenţie ei pot pune întrebări şi vecinilor despre situaţia dumneavoastră materială. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră