Sari la conținut

Toate sortimetele de apă plată cu germeni fecali au fost retrase din reţeaua comercială. Este asigurarea pe care o dau inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Braşov.

După ce au dat alerta la nivel naţional că 6 sortimente din 37 analizate au un conţinut bacteoriologic depăşit, veterinarii au şi pornit controalele pentru a verifica dacă apele plate din loturile incriminate au fost scoase de la vânzare. Tot ceea ce se găseşte acum pe rafturile magazinelor este sigur din punct de vedere bacteriologic, spun aceştia.
Numele, un mister. Care sunt sortimentele de apă plată incriminate? Acestă întrebare se află pe buzele tuturor consumatorilor. Numele acestora nu au fost făcute publice, însă inspectorii DSV Braşov au declarat că probleme s-au depistat nu la brandurile consacrate, ci la cele mai puţin cunoscute, sortimente care se vând în reţeaua comercială la preţuri foarte mici. Oricum, în acest moment nu mai avem motive de îngrijorare, pentru că nici unul dintre sortimentele cu conţinut bacteriologic depăşit nu se mai află în magazine, ne asigură specialiştii.
Apa a fost retrasă. „Vreau să asigur toţi consumatorii că loturile de apă incriminate cu depăşiri la parametrii bacteriologici au fost retrase de pe piaţa de consum nu numai la nivelul judeţului Braşov, unde noi am efectuat controale, dar şi în unităţile unde am depistat acele loturi şi la nivel naţional avem feedback din alte judeţe. O alertă rapidă dată la nivel naţional e normal să se închidă în 48 de ore”, a declarat Dorin Enache, director DSV Braşov. Peste două săptămâni, Direcţia Sanitar Veterinară Braşov va relua seria de controale în hipermarketuri şi magazine. De data acesta vor preleva mostre din toate sortimentele de apă minerală. Conducerea DSV exclude ca la viitorele controale să găsescă pe rafturi sortimente de apă plată cu germeni fecali, sortimente care nu ar trebui să mai existe la comercializare. „Elimin acestă supoziţie, dar dacă se întâmplă prin absurd o astfel de mascare a alertei rapide, amenzile pot fi duse până la pragul superior de 50.000 de lei”, a mai spus Dorin Enache.
Atenţie la apa de izvor. Tot peste 2 săptămâni vor fi reverificate şi apele naturale de la izvoarele din Braşov şi împrejurimi. La 5 dintre cele 12, veterinarii au descoperit în urma analizelor că şi apa de aici are un conţinut bacteriologic peste valorile normale, pus pe seama topirii zăpezilor. La două izvoare din cartierul Schei şi zona Pietrele lui Solomon, unul din Răcădău, la izvorul de la cantonul CFR de la Timişul de Jos dar şi la cel de la intrarea în Valea Bogăţii au fost deja montate plăcuţe de avertizare, iar cei care consumă apă de izvor sunt sfătuiţi să o fiarbă în prealabil pentru a evita eventuale probleme digestive.

Comentarii

Ultimă oră