Sari la conținut

Guvernul a aprobat al doilea acord de modificare a contractului de proiectare şi construire a autostrăzii Braşov-Cluj-Borş, cu americanii de la Bechtel. Costul de construire a autostrăzii Transilvania pe tronsoanele unde Bechtel continuă să lucreze va fi redus la 6,9 milioane euro/km, faţă de 14,7 milioane euro/km în prezent.
„Comparativ cu preţurile care s-au practicat anterior, economia care se realizează la bugetul de stat al României este de 6 miliarde de euro. Dacă am fi continuat să lucram la preţurile din  contractul initial, costul total al autostrazii ar fi fost de 10 miliarde de euro", a declarat ministrul Transporturilor Anca Boagiu, pentru hotnews.ro.
A fost eliminată şi clauza din contract care interzicea statului român, în cazul rezilierii contractului, să scoată la licitaţie, pe o perioadă de doi ani, tronsoanele de autostradă pentru care nu au fost demarate lucrările de construcţie.
Plăţi restante de 115 milioane euro. Potrivit ministrului, în urma negocierilor au scăzut şi plăţile pe care Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale le mai are faţă de Bechtel. Acestea au fost reduse de la 380 milioane euro la 115 milioane euro, sumă care va fi plătită în trei tranşe, respectiv până la 31 decembrie 2011, până la 31 martie 2012 şi până la 31 mai 2012.
Niciun sfert din autostradă. Proiectul Autostrada Transilvania a început în 2004, iar, la şapte ani de la lansarea proiectului, depăşeşte cu puţin 10% din traseul total. Până în prezent au fost contruiţi doar 52 km din autostradă, iar lucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă de fonduri. Potrivit ministrului Transporturilor, compania Bechtel va continua lucrările doar la tronsoanele Câmpia Turzii-Gilău şi Suplacu de Barcău-Borş, reprezentând 118 kilometri din cei 415 kilometri ai autostrăzii Transilvania, statul fiind liber să liciteze celelalte şase tronsoane, fără nicio pretenţie din partea constructorului american.Tronsonul Suplacu de Barcău-Borş va fi finalizat în totalitate de Bechtel în 2013, Boagiu evitând însă să avanseze şi un termen de finalizare a întregii autostrăzi Transilvania.
Şase tronsoane libere. Proiectul autostrăzii Transilvania a fost împărţit în opt tronsoane de construcţie. Lucrările nu au fost începute pe şase dintre ele, însumând 297 de kilometri, respectiv Braşov-Făgăraş (53 km), Făgăraş-Sighişoara (52 km), Sighişoara-Ogra (56 km), Ogra-Câmpia Turzii (36 km), Cluj Vest-Mihăileşti (24 km) şi Mihăileşti-Suplacu de Barcău (76 km). Acestea tronsoane urmează să fie licitate.

Comentarii

Ultimă oră