Sari la conținut

Tot mai mulţi braşoveni au picat în plasa drogurilor şi asta pentru că numărul consumatorilor de substanţe etnobotanice s-a dublat, faţă de anul trecut, deşi magazinele care vindeau astfel de produse
s-au închis.

Drogurile sunt un pericol, spun specialiştii Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog, care continuă astfel campania de prevenire a consumului  de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, iniţiată în vară şi intitulată „Absentul“.

Număr dublu de consumatori. 112 braşoveni  au cerut în acest an asistenţă medicală, psihologică şi socială de la specialiştii Centrului de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog din Braşov. Practic, numărul consumatorilor de etnobotanice s-a dublat faţă de anul trecut, când au fost 50.
„Din păcate, creşterea se dovedeşte a fi exponenţială. Este tragic ce se întâmplă şi încercăm să intervenim ţintit în fiecare zi, dacă se poate, astfel încât să reducem riscurile asociate unui comportament de consum şi sigur prevenirea unui debut de consum”, a spus Anda Samson, psiholog CPECA Braşov.

Continuă campania ABSENTUL. Angajaţii Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog continuă campania „Absentul“, lansată şi la nivel naţional în vară. Programul se adresează tinerilor cu vârste între 15 şi 25 de ani din şcolile şi universităţile braşovene.
Maratonul activităţilor de prevenire a consumului de substanţe etnobotanice a început deja în câteva unităţi de învăţământ, unde au participat atât elevii, cât şi cadrele didactice.
„Acest tip de droguri nu sunt naturale şi vor implica probleme atât de ordin fizic cât şi psihic şi în mod deosebit mergem pe conştientizarea pericolului acestui consum. Îi atenţionăm asupra pericolului pe care internetul îl reprezintă vis-a-vis de promovarea acestor produse, faptul că în general pe acele site-uri sunt promovate poveşti frumoase, sunt promovate efecte nemaipomenite şi asta e doar o mică parte din ceea ce acest consum înseamnă şi ce poate face el în timp”, a spus Alice Ivaşcu, psiholog CPECA Braşov. Campania de prevenire a consumului de etnobotanice se va încheia la finalul anului. Laura Nilescu

Comentarii

Ultimă oră