Sari la conținut

Au trecut mai bine de 20 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, iar majoritatea lucrurilor pentru care au murit românii în stradă la acea vreme au rămas învăluite în mister sau au fost trate dor prin prisma interesului politic, cum ar fi condamnarea comunismului, act istoric transformat de președintele Traian Bă-sescu într-un circ ieftin prin așa-zisul raport Tismăneanu.
Întrebarea cine sunt „teroriștii?“ nu mai este de actualitate… La „modă“ este acum cine sunt „revoluționarii“? Asocia-țiile de revoluționari sunt acum în război total unele cu altele. O grupare de revoluționari are suportul politic al Opoziției, cea-laltă, al Puterii, DNA și Casa Națională de Pensii, cea care plătește indem-nizațiile de revoluționar.
S-au plătit, numai la Brașov, retroactiv, indemnizații pentru vreo 300 de revoluționari, în ultimii doi ani. Vorbim despre sute de miliarde de lei vechi. Pe acest front de luptă, fiecare grupare începe ofensiva.
Dorin Lazăr Maior, preşedintele Asociaţiei Luptătorilor, Răniţilor şi Urmaşilor Eroilor „Braşov Decembrie 1989“, a anun-țat că lunea va fi zi de proteste la Brașov.
Mai mult, el a depus sesizări la parchet că primarul George Scripcaru și fostul șef al casei de pensii numit ilegal, Mihail Tarbă, ar fi impostori ai Revoluției.
De cealaltă parte, lucrurile au început în forță cu mascații și procurorii DNA, la sediul ALRUE. În acele mo-mente tulburi, apare și o victimă. Nicolae Samson s-a sinucis, într-o hală pă-răsită de lângă Discoteca Hacienda.
Deocamdată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul  continuă cercetările în dosarele penale referitoare la  Grancea Constantin, Ilie Ana Ramona, Bercea Ioan Marian şi Diea Ion Marius.
Aceştia sunt acuzați de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals. Şi tot aceştia şi-au obţinut certificatele de revoluţionar prin Asociaţia Metro, din Bucureşti. de Sebastian Dan

Comentarii

Ultimă oră