Sari la conținut

Am ajuns să mâncăm legume care nu se strică luni de zile. De pildă roşiile, şi aşa fără gust, pe care le mâncăm de voie de nevoie, sunt dovada pură că există "tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte". Ca să susţină această teorie, un cercetător din Buzău a făcut un experiment incredibil. Omul a studiat timp de 6 luni nişte roşii de import şi, deşi sună uluitor, acestea nu s-au stricat. Aşadar, au fost tratate. Cu ce, este greu de spus, pentru că laboratoarele noastre nu pot detecta multe dintre substanţe nocive folosite în agricultură.  Secretul roşiilor de import nu stă în soi, ci în substanţele pe care le conţin. Recent, a fost retras de pe piaţă un import care venise la noi prin Bulgaria. Roşiile erau contaminate cu oxamil. Efectele toxice pot fi imediate sau pot apărea în câteva luni: de la erupţii pe buze, până la diaree severă şi intoxicaţii generalizate. În cazuri exteme, legate de alergii, există chiar pericol de deces.

Comentarii

Ultimă oră