Sari la conținut

Românii contrazic topul făcut de nemţii de la Bild

Predealul şi Poiana Braşov se află în fruntea unui clasament al celor mai puţin costisitoare staţiuni de schi, făcut de germanii de la cotidianul Bild.

Cu toate acestea, dacă strănii găsesc vacanţe la preţ de chilipir aici, nu de aceeaşi părere sunt şi turiştii români, care-i contrazic pe nemţi. Salariile nostre sunt mult mai mici decât ale lor şi pentru câteva zile la schi trebuie să ne sacrificăm, spun oamenii.
Clasamentul făcut de germanii de la Bild la capitolul staţiunilor de schi a fost realizat în funcţie de tarifele de cazare din hoteluri. Astfel, pe primul loc este Predeal. Preţul de 55 de euro pe noapte, pentru o cameră dublă, în luna ianuarie, este unul fără concurenţă. Recomandarea celor de la Bild pentru "vânătorii de chilipiruri" fiind următoarea: "merită să mergeţi la schi în Europa de Est, deoarece aici sunt hoteluri considerabil mai ieftine decît în Alpi". Dar nu şi pentru românii, care trebuie să strângă cureaua pentru câteva zile de vacanţă aici.
În topul germanilor,  pe locul 5 al  celor mai ieftine staţiuni  se află şi Poiana Brasov, staţiune în care cazarea costă în medie 95 de euro pe noapte, în ianuarie 2012, după ce decembrie a adus tarife de 70 de euro.  Cu toate acestea, există staţiuni de schi din Polonia şi Bulgaria care atrag şi ele atenţia. Aici sunt enumerate locuri pentru care turiştii se bat, atraşi în special de resorturile din Austria, Elveţia şi Franţa, datorită asemanării dintre pârtii, însă costurile pentru permise de schi, echipament şi alimente sunt mult mai mici faţă de cele din Alpi. VEZI DETALII IN VIDEO   S. F.

Comentarii

Ultimă oră