Sari la conținut

România a ratat calificarea în optimi la Campionatul Mondial de handbal

Aventura tricolorelor la Campionatul Mondial de handbal feminin, Brazilia 2011, a luat sfârşit luni seara. România a pierdut la un punct diferenţă jocul din optimile de finală, 27-28 cu Croaţia, şi spune la revedere Braziliei. Pentru că începând cu acest campionat mondial, au fost modificate regulile, echipele care au pierdut în optimi pleacă direct acasă, fără să mai susţină jocuri de clasament. Clasamentul final va fi stabilit în urma punctelor acumulate în faza iniţială a grupelor.
30 de minute foarte bune... Încă apăsate de cel mai sever eşec la un turneu final (20-39 cu Franţa), tricolorele au intrat mai greu în meci şi au fost conduse cu 2-0, 5-3 şi 8-7. De la acest scor, Romînia s-a trezit şi a făcut legea pe teren. 10- 8 pentru noi s-a făcut în minutul 16, 14-11 în min.21 şi 15-12 în min.24. La acest scor, Croaţia a revenit puternic în joc, şi s-a apropiat la un singur punct distanţă. Selecţionerul Radu Voina a simţit pericolul, a cerut time-out şi rezultatul s-a văzut imediat pe tabelă: Romînia a punctat de 3 ori consecutiv fără să primească gol, şi a intrat la cabine cu trei lungimi avans : 18-15 !
.........şi alte 30 de coşmar. După cum au decurs lucrurile în prima parte a jocului, se părea că România se îndreaptă spre sferturile de finală. La 31 de secunde de la reluare s-a făcut 19-15 pentru România, iar la doar cîteva secunde distanţă, Oana Chirilă a ratat din poziţie extrem de favorabilă golul care probabil încheia jocul încă din minutul 31. Din acest moment, totul a curs în favoarea Croaţiei. Poarta nu ne-a mai ajutat ca în prima repriză, ratările din poziţii clare s-au înmulţit, iar greşelile individuale şi-au făcut şi ele apariţia. Logic, Croaţia a peluat conducerea pe tabelă: 20-19 min. 41 şi 25-24 min.52. Speranţa a reapărut câteva secunde mai târziu. România a revenit în joc şi a preluat conducerea cu 27-25. O serie de jucătoare eliminate în tabăra noastră, precum şi maniera ciudată de arbitraj a cuplului suedez Johansson-Kliko, au condus la un final nebun! Croaţia a punctat de 3 ori consecutiv, fără să primească gol şi a închis tabela la 28-27! Horvath, Penezic, Tatari & co merg în sferturi, România termină socotelile cu mondialul brazilian!
Ce păcat! Chiar dacă a pierdut, România a făcut în optimile de finală cel mai bun joc de la Campionatul Mondial. Fetele au vrut, au avut  altă atitudine în teren şi-au dorit enorm de mult victoria, dar….au rămas pe dinafară! La finalul jocului, handbalistele tricolore erau pur şi simplu dărâmate, în timp ce croatele se îmbrăţişau cu fanii care au străbătut oceanul, pentru a le susţine. Reprezentativa României iese aşadar pe uşa din dos a Campionatului Mondial, la capătul unor prestaţii, per total, modeste. Imediat după jocul cu Croaţia, team managerul echipei, Narcisa Lecuşanu, l-a anunţat pe selecţionerul Radu Voina, că sunt făcute rezervări pentru cursa de luni seara, ora 21.00. Fetele şi-au luat bagajele şi s-au urcat în grabă în autocar, cu direcţia Sao Paulo. În cursul zilei de astăzi, tricolorele vor ajunge în ţară. Din păcate, cu capul plecat…. (M.B.)

Comentarii

Ultimă oră