Sari la conținut

Doar 62 de contestaţii din cele aproximativ 200 depuse de elevii braşoveni la examenul de Evaluare Naţională au fost admise. Astăzi Inspectoratul Şcolar Braşov a afişat lista finală cu rezultatele obţinute de elevii din judeţul nostru la examen. Vezi aici lista
La Evaluarea Naţională au participat 4.663 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ. Medii de 10 au obţinut două eleve din judeţul Braşov. Doar 428 de elevi din judeţul Braşov au reuşit să obţină medii peste 9. Cei mai mulţi elevi au luat note între 6 şi 7.99 - 2.280. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), mediile de anul acesta de la Testarea Naţională sunt comparabile cu cele de anul trecut, deşi profesorii au considerat subiectele ceva mai uşoare. Remarcabil este faptul că s-au obţinut 46 de note de 10 la matematică şi numai 9 note maxime la română. Pe de altă parte, 134 de elevi au luat note între 1 şi 1.99, iar 45 au lăsat foaia albă ori nu au scris nimic correct, obţinând un „1” curat.

Potrivit dascălilor, copiii s-au bazat foarte mult pe faptul că nici anul acesta, la Evaluarea Naţională, nu a fost nevoie să obţină nota de trecere 5, pentru a intra la liceu. Media generală a notelor obţinute la evaluare va reprezenta 50% din media finală a admiterii. Celelalte 50 de procente le reprezintă media anilor de gimnaziu.

Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru rromi) se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respective, în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat. Pentru a se putea orienta mai bine, Inspectoratul Şcolar Judeţean va afişa miercuri ierarhia asbolvenţilor. În judeţul nostru, pentru filiera teoretică sunt disponibile 2.070 locuri, pentru cea tehnologică, 2.430 de locuri, iar pentru cea vocaţională (profilul sportiv, artistic, pedagogic – educatoare etc) 270 de locuri.

Comentarii

Ultimă oră