Sari la conținut

Puterea portocalie pune la cale înfiinţarea unei organizaţii de falşi revoluţionari, la Braşov, care să-i servească interesele.

Acuzaţia îi aparţine preşedintelui Asociaţiei Braşov Decembrie ‘89, Dorin Lazăr Maior, care spune că noua grupare vizează strict slujirea interesele partidului de guvernământ.
Oamenii din jurul lui Dorin Lazăr Maior spun că liderii PDL vor să confişte Revoluţia, iar valorile şi idealurile românilor, care au ieşit în stradă în Decembrie 1989 să fie aservite interesului de partid.

Asociaţiile de revoluţionari, arme politice. „Nu vom permite ca adevărul istoric să fie denaturat, la 22 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, iar asociaţiile revoluţionare să fie transformate în instrumente de lupte politice, aşa cum încearcă gruparea Mărieş - Costin să aservească o parte dintre revoluţionari, la comandă politică venită de la Bucureşti. Iar aici fac referire în primul rând la impostori, cărora li s-au făcut o mulţime de avantaje dacă se aservesc puterii portocalii. Noi nu suntem de acord cu această manipulare“, a declarat Dorin Lazăr Maior, preşedintele A.L.R.U.E Braşov Decembrie 89.
„Nu permitem în Braşov să vină alţii să ne organizeze când noi ştim foarte bine ce avem de făcut, suntem bine structuraţi, vrem dreptate. Nu primim impostori care ne fac de râs peste tot, ci vrem oameni serioşi verticali care să ne aducă cinste şi corectitudine“, a declarat Corneliu Boteanu, preşedinte de onoare al A.L.R.U.E Braşov Decembrie 89.

Noii revoluţionari, „fete mari“ cu presa. „Ei nu pot să se înscrie într-o Asociaţie care se numeşte 21 Decembrie decât oameni care chiar au fost acolo în 21 decembrie şi acest lucru mi s-ar părea absolut util pentru Braşov, tocmai pentru a despărţi crimele de după 22 din diversiunea creată de generalul Florea la Braşov. Pentru ca lumea să ştie clar că am învins şi, din păcate, începând cu noaptea de 22 decembrie, prin diversiunea creată, am fost învinşi“, a spus Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie Bucureşti.
Noii revoluţionari au fost „sfioşi“ şi nu au mai ţinut conferinţa de presă la care a fost invitată toată presa. Aceştia urmează să depună actele la Tribunal pentru obţinerea personalităţii juridice a Asociaţiei.
Promotorul impostorilor. În perioada 2001-2003, Iordan Rădulescu şi George Costin erau şefii revoluţionarilor. Aceasta este perioada în care unii posesori de certificate au provocat scandalul eludării taxelor vamale. Mai mulţi revoluţionari s-au trezit datori statului întrucât pe numele lor fuseseră aduse în ţară mai multe maşini de lux, fără ca ei să aibă habar, sau pentru că îşi vânduseră drepturile.
„Nereguli mari au fost săvârşite de secretarul de stat (George Costin -n.r. ), care a fabricat mii de revoluţionari, păgubind statul cu sume uriaşe. Trecutul său de lider al revoluţionarilor are multe pete. Pentru că a promovat mii de impostori, el este unul dintre principalii responsabili pentru lumina proastă în care se află acum tagma luptătorilor din decembrie 1989“, titra Adevărul în ediţia din 26 iulie 2011.

Fabrica de revoluţionari. Povara pusă pe umerii bugetului de stat a devenit uriaşă. Conform ultimelor statistici ale Casei Naţionale de Pensii, în prezent sunt aproximativ 16.000 de revoluţionari care încasează lunar o indemnizaţie medie de 2.412 lei. Printre ei sunt mii de oameni care nu au făcut nimic ca să merite aceşti bani, iar în spatele lor se află capii unor reţele care au încasat procente grase din sumele primite retroactiv de revoluţionari după preschimbarea certificatelor.

Comentarii

Ultimă oră