Sari la conținut

ZIARUL FINANCIAR: Criza a creat panică în rândul celor bogaţi. Fug să-şi adăpostească averile
Cele mai bogate familii din lume s-au îmbarcat într-o campanie de limitare a pagubelor concentrându-se mai puţin pe sporirea averilor, iar unele sunt atât de îngrijorate încât îşi plasează banii în "portofolii de criză", în condiţiile în care turbulenţele financiare erodează bogăţia.

ZIARUL FINANCIAR: Agricultura va aduce 12 miliarde de euro în PIB, salvând economia în acest an
Agricultura va contribui semnificativ la creşterea economică din acest an, vremea bună şi preţurile-record pentru produsele agroalimentare contribuind decisiv la un an agricol extrem de bun.

ADEVARUL: Popoarele migratoare ale Europei unite
Şansele românilor de a-şi găsi un job în străinătate scad de la o lună la alta. Pe de o parte, statele din Uniune restricţionează accesul românilor, pe de altă parte cetăţenii din sudul Europei au luat cu asalt nordul, ca să scape de criza ce ia proporţii de faliment în ţara lor. Europa s-a mai confruntat cu valuri masive de imigranţi plecaţi în căutarea unor joburi mai bune. De data aceasta, însă, Germania, Marea Britanie şi statele nordice s-ar putea confrunta cu un asalt fără precedent, deoarece, în afara populaţiilor cu tradiţie istorică în migraţie (Spania, Italia, Irlanda şi chiar Grecia), se suprapune şi presiunea uriaşă a celor din estul Europei, precum românii, care sunt principala naţie emigrată în Uniune.

PUTEREA: Legea roților de iarnă discriminează
Ordonanţa Guvernului prin care se impune echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă a introdus discriminare printre şoferi, în funcţie de gabaritul maşinii. Utilizarea pneurilor de iarnă are avantaje incontestabile în ceea ce priveşte siguranţa în trafic, dar suprareglementarea pentru şoferii cu maşini mici, comparativ cu TIR-urile, nu şi-a găsit explicaţie guvernamentală. Singura ar fi că bugetul statului are de câştigat pentru că posesorii autovehiculelor mici trebuie să cumpere mai multe cauciucuri.

PUTEREA: Boagiu îşi face poliţie rutieră
Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, vrea să îşi facă poliţie rutieră. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier se va ocupa de amenzile date şoferilor şi ar putea aduce pierderi de cel puţin 10 milioane de euro la bugetul de stat. Suma reprezintă taxe şi amenzi aplicate în acest moment de inspectorii de la Autoritatea Rutieră Română.

COTIDIANUL: UE: România poate pierde şase miliarde de euro din fondurile europene
România ar putea pierde în următorul an şase miliarde de euro din fonduri europene. Din 20 miliarde de euro, ţara noastră a accesat până acum 4%. Polonia a luat 25% din sumă, iar Bulgaria 10%.

JURNALUL NAŢIONAL: FMI, nemulţumit de reforme
Delegaţia Fondului revine în România pe 25 octombrie. Jurnalul Naţional ne aduce aminte că la sfârşitul lunii FMI revine în România. La ultima evaluare s-a decis ca autorităţile române să menţină disciplina bugetară şi să continue reforma în sectorul public. O serie de analişti au afirmat că aşteptările Guvernului pentru acest an vor fi date peste cap de ieşirea Nokia din România şi de devalorizarea puternică a leului.

Comentarii

Ultimă oră