Sari la conținut

Redeschiderea spitalului din Codlea, electorală

PNL este nemulțumit de maniera în care s-a declasat încadrarea Spitalului Municipal Codlea de la categoria a IV-a la categoria a V-a, s-a redus numărul de paturi de la 140 la 85, iar în noua încadrare nici nu se funcționează în fapt, deoarece cea veche a expirat la 31 decembrie 2011, iar cea noua nu a intrat în vigoare nici până astăzi.
De asemenea, în calitatea sa de deputat responsabil de acest colegiu, deputatul PNL Mihai Donţu a depus în Parlament 2 amendamente vizavi de noul Spital Universitar de la Hărman, cerând sumă de 143.000 de lei pentru construirea lui, iar pentru finalizarea reparațiilor la Spitalul Județean s-a cerut sumă de 29.000 de lei.
Sebastian Grapă, consilier județean PNL și președinte al Comisiei de Sănătate în Consiliul Județean Braşov, a declarat, într-o conferinţă de presă la Codlea: „Guvernul condus de infractori în mare parte, încearcă să acopere problemele din teritoriu, de fapt ele rămânând nerezolvate. În realitate, rezolvarea redeschiderii Spitalului Codlea este falsă, deoarece în momentul de față spitalul funcționează în ilegalitate, el neavând încă autorizație de func-ţionare și având un număr mult redus de paturi - 85.
Declasificarea Spitalului Municipal Codlea a fost declanșată de faptul că nu există secție de chirurgie, dar în spital există numeroase spații libere care pot fi folosite pentru a fi folosite ca secții de geriatrie, alergologie sau boli interne.
Problemele codlenilor nu sunt rezolvate de către administrația locală și actualul Guvern, de-oarece aceștia au manifestat tot timpul dispreț față de cetățenii Codlei și incompetență, redeschiderea Spitalului Codlea reprezentând praf aruncat în ochii codlenilor într-un an electoral și sub presiunea străzii.     S.B.

Comentarii

Ultimă oră