Sari la conținut

Recital vocal instrumental miercuri, 5 mai la Opera Brașov!

recital-vocal-instrumental-miercuri-5-mai-la-opera-brasov

Miercuri, 5 mai 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov transmite, online, un recital vocal-instrumental, susținut de artiștii Operei Brașov: Evenimentul muzical cuprinde lieduri de Johannes Brahms: „Erinnerung”, „An ein Bild”, „Meine Liebe ist grün”, dar și „Sonata pentru violă și pian op. 120 nr. 1” și compoziții ale lui Robert Schumann: „Widmung” și „Die Lotosblume” din ciclul de lieduri „Myrten”, piesa care dă titlul recitalului - „Im wunderschönen Monat Mai”, precum și „Phantasiestücke” op. 73 pentru violă și pian.


„Unele dintre cele mai expresive lieduri germane din perioada romantică sunt și cele care aparțin compozitorilor Robert Schumann (1810 – 1856) și Johannes Brahms (1833 – 1897). Reprezentanți de seamă ai creației miniaturale vocale, cu acompaniament de pian (fiecare scriind peste 250 de lieduri), cei doi își etalează măiestria cu care evocă, prin muzică, stări, trăiri, sentimente umane sau frumusețea naturii”, afirmă Maria Catrina, solistă în cadrul acestui recital.


Evenimentul va fi transmis, online, pe canalul oficial de YouTube: pe pagina de Facebook a Operei Brașov și va putea fi vizionat gratuit!

Comentarii

Ultimă oră