Sari la conținut

După şapte partide fără victorie în prima ligă, galben-negrii s-au distrat cu CS Mioveni, scor 4-0.

S-au temut de jocul cu cei din Mioveni, dar până la urmă s-a terminat nesperat de bine. “Dacă vor veni să se apere, vom avea probleme!” spunea înaintea jocului, Marius Şumudică. Fără Voicu în banda dreapta, Tănase, şi în special “creierul” Dică în teren, Mioveniul a arătat ca o echipă de cartier, condiții în care nu putea emite pretenții sub Tâmpa. Joc foarte bun făcut de stegari, 4-0 sec şi mai ales, multe speranțe pentru viitor ! Şi-au trecut numele pe tabela de marcaj: Cr.Munteanu min.18(şut din interiorul careului), Cristescu  min.57(şut plasat din 7-8 metri), Moutinho min.62 (şut frumos din afara careului) şi Chipciu min.79 (execuție simplă, singur cu portarul).
Meci de “12 puncte”.  Tehnicianul echipei FC Braşov, Marius Şumudică, a declarat după victoria din meciul cu CS Mioveni, scor 4-0, că acest joc a fost unul "de 12 puncte" şi că rezultatul dă linişte grupării sale."A fost un joc de 12 puncte după părerea mea, nu de 6. E o victorie care ne dă linişte pentru ce urmează, dar victoria aceasta nu înseamnă nimic în realizarea obiectivului. Mai e mult de muncă. Primul meu obiectiv este să aduc lumea la stadion şi pot spune că prin felul în care a jucat echipa astăzi am reuşit o mică parte. Am avut o posesie bună, am marcat din faze lucrate la antrenament, care ne-au ieşit foarte bine, avem jucători de calitate de la mijloc în sus. Îi felicit pe băieţi, este victoria lor. Eu le-am dat doar agresivitate şi dorinţă, pentru că aşa sunt eu un tip care trăieşte intens un meci de fotbal", a spus Şumudică.
Viaţă grea pentru Mioveni. Mihai Stoica, principalul celor din Mioveni, a declarat după înfrângerea de sub Tâmpa că pentru formaţia sa campionatul "se va încheia" mult mai repede decât în cazul altor grupări, dacă va continua să aibă rezultate negative." Dacă vom continua aşa campionatul se va încheia pentru noi mult mai repede decât se încheie pentru celelalte echipe. Victoria gazdelor nu poate fi contestată, scorul putea fi mult mai mare", a spus Stoica.
Sub zodia premierelor! Cele trei puncte uriaşe cucerite sâmbătă seara de stegari, au coincis cu tot atâtea premiere: primul succes pentru Marius Şumudică pe banca braşovenilor, primul gol marcat de Cristi Munteanu în tricoul „galben – negru” , iar Raul Ciupe a bifat primul său joc pentru FC Braşov. Transferat săptămâna trecută sub Tâmpa, Ciupe a avut o evoluție bună, şi a reuşit chiar să respingă cu capul de pe linia porții, o minge pe care scria gol !
Cu banderole pe mână! Jucătorii celor două echipe au evoluat cu o banderolă albă pe braţ, în semn de solidaritate cu fotbaliştii care au depus memorii la Camera pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul LPF şi care nu au primit răspuns, în urma unei iniţiative a AFAN. În plus, jucătorii au afişat în momentul în care au intrat pe teren şi un banner cu mesajul: "LPF, FRF, respectaţi-ne".
“Lătrău”  nu a fost uitat. Înainte de începerea partidei, s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Aurel Fătu. Cunoscut de toată suflarea fotbalistică de sub Tâmpa, “Lătrău” a fost ani la rând lider de galerie al FC Braşov. Aurel Fătu “Lătrău” a decedat săptămâna trecută.
Cu gândul la Steaua! Marius Şumudică este de părere că partida cu Steaua, din etapa a XV-a, va fi dificilă, dar a subliniat că FC Braşov nu intenţionează să cedeze. "Urmează un joc dificil cu Steaua, dar mergem să jucăm fotbal. Steaua este o echipă bună, este în revenire de formă după venirea lui Ilie Stan, pune presiune, însă repet nu ne vom da la o parte. Nu trebuie să mergem cu gândul la acel 3-0 trecut, asta se întâmplă rar la o echipă mică", a precizat Şumi. Steaua – FC Braşov se joacă sâmbătă 26 noiembrie. (M.B)

Comentarii

Ultimă oră