Sari la conținut

Reabilitarea clădirii fostului Restaurant Cerbul Carpatin din Piața Sfatului, finanțată cu bani de la bugetul local

În urma unui proces lung de revendicare, clădirea în care a funcționat timp îndelungat Restaurantul Cerbul Carpatin din Piața Sfatului nr. 14 este pregătită să intre într-un proces amplu de reabilitare. Proprietatea inițială a Aro Palace SA, clădirea a fost revendicată de Primăria Brașov și acum va beneficia de finanțare din bugetul local al municipiului, în cadrul programului Fundației Monumentelor Istorice.

În ședința de plen a Consiliului Local Brașov, se va lua o decizie crucială cu privire la această reabilitare. Potrivit proiectului de hotărâre, 80% din suma necesară reabilitării fațadei, adică 2.877.587 de lei, urmează să fie asigurați de la bugetul local, restul urmând a fi suportat de proprietar, Aro Palace SA.

Banii alocați din programul Fundației Monumentelor Istorice Brașov vor fi folosiți pentru repararea fațadelor acestui monument istoric național. Este de remarcat faptul că propunerea de alocare a 80% din valoarea lucrărilor, față de 50% în alte cazuri din zona istorică a orașului, se datorează importanței monumentului.

În timp ce reabilitarea este pe cale să înceapă, situația juridică a imobilului rămâne subiect de dispută. Deși Tribunalul Brașov a emis o sentință favorabilă municipalității în 2019, decizia a fost contestată de Aro Palace, iar clarificările aferente se vor face după epuizarea tuturor căilor de atac.

Comentarii

Ultimă oră