Sari la conținut

Tribunalul Braşov a dispus luni seara înscrierea în Registrul Comerţului a acţionariatului din 2004, când Asociaţia Pro Braşov, al cărei preşedinte este acum Ioan Olaru, deţinea 80% din acţiunile uzinei.

Uzina de camioane Steagu Roşu a fost privatizată în 2004, când Guvernul Năstase a cedat uzina Asociaţiei „Pro Braşov“, care deţinea 80% din acţiuni.
Asociaţia Pro Braşov a înfiinţat Societatea comercială Pro Roman şi astfel uzina a fost privatizată. Preşedinte al Colegiului de Administraţie a fost numit Ioan Neculaie.
În 2006, printr-o declaraţie la Registrul Comerţului, Neculaie a devenit acţionar majoritar şi a preluat 80% din acţiuni. Ioan Olaru îl acuză pe Neculaie că a preluat abuziv fabrica şi că acţiunile sunt ale Asociaţiei Pro Braşov.
„Neculaie a reuşit printr-o simplă declaraţie pe proprie răspundere şi în cârdăşie cu cei care lucrau atunci la Registrul Comerţului să devină acţionar majoritar. Ne-am judecat ani întregi şi până la urmă ni s-a dat dreptate“, a declarat Ioan Olaru.
De cealaltă parte, Ioan Neculaie spune că tot ce a făcut este perfect legal şi va cere anularea sentinţei.  „Eu am preluat legal uzina Roman, după ce Asociaţia Pro Braşov nu a depus cei 320.000 de lei, aport la capitalul social. Instanţa nu a ţinut cont de nimic. Este o decizie a unui judecător cel puţin nebun. O să cerem suspendarea acestei sentinţe a Tribunalului Braşov şi vom face plângere penală la CSM împotriva acestui judecător. Avem şi drept de recurs. Acum capitalul social la Roman este de 40 de milioane de lei şi în aceşti ani s-au făcut investiţii de 240 de milioane de lei. Avem şi drept de retenţie. Practic, abia atunci când Asociaţia pro Braşov va plăti aceşti bani, va putea prelua uzina. S-a muncit pe brânci în aceşti ani la Roman şi spun aceste lucruri pentru că nu vreau ca muncitorii să se sperie”, a declarat Ioan Neculaie pentru Adevărul. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră