Sari la conținut

Subsecretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, vine săptămâna viitoare la Braşov să lămurească situaţia Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din Victoria.
Prefectura acuză conducerea Consiliului Judeţean că amână înfiinţarea Unităţii de Primiri Urgenţe din localitatea Victoria şi nu emite actul prin care să aprobe modificarea structurii Spitalului Clinic Judeţean Braşov, prin înfiinţarea UPU Victoria.
În replică, specialiştii Direcţiei de Sănătate din Consiliul Judeţean precizează că, deşi este avizată de Minister înfiinţarea UPU Victoria, nu există şi actul prin care să se aprobe finanţarea. Este vorba, practic, despre documentul care să certifice suplimentarea bugetului cu 72.000 de lei, bani necesari pentru medicii, asistentele, infirmierele şi brancardierii care vor lucra la Victoria. Ar fi trebuit să-l deţină şeful Direcţiei de Sănătate Publică din Braşov, doctorul Alexandru Bălescu, dar acesta nu a oferit un răspuns clar: ,,Vorbim despre lucruri diferite...“.
Şeful Direcţiei de Sănătate din Consiliul Judeţean, dr. Gabriel Stanciu, spune că Raed Arafat i-a cerut să nu semneze deocamdată niciun act în cazul UPU Victoria. ,,Există un zvon că vor veni banii. Dar nu pot să merg la preşedintele Consiliului Judeţean  (Aristotel Căncescu - n.r.), cât timp nu am sursa de finanţare. Preşedintele nu poate semna modificarea de structură“, a precizat Stanciu.
Până una-alta, subsecretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, este aşteptat săptămâna viitoare la Braşov, pentru clarificarea situaţiei Unităţii de Primiri Urgenţe din localitatea Victoria. (A.V.)

Comentarii

Ultimă oră