Sari la conținut

“Nu lăsaţi afaceriştii PDL să pună mâna pe banii braşovenilor!”, „Nu interziceţi accesul  braşovenilor într-o bază sportivă a comunităţii!”. „Braşoveni, în curând nu veţi mai putea intra în baza Olimpia, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul fostului palat al pionierilor, aflat acum în proprietatea unui om de afaceri, apropiat partidului democrat liberal!” Acestea au fost mesajele unor tineri care au pichetat  baza sportivă Olimpia. Ei sunt nemulţumiţi pentru că oamenii de casă ai PDL au pus mâna pe baza sportivă Olimpia, înlăturând Consiliul judeţean Braşov din conducerea societăţii care administrează obiectivul. Protestatarilor li s-a alăturat şi consilierul judeţean Sebastian Grapă.

Vor falimentarea.  Consilierul judeţean consideră că primăria doreşte să pună mâna abuziv pe baza sportivă Olimpia. El spune că investiţiile pe care Consiliul judeţean le-a făcut acolo se ridică la câteva milioane de euro. Acum, banii braşovenilor ar putea ajunge pe mâna firmelor apropiate partidului democrat liberal. „Printr-un tertip legislativ, încălcându-se flagrant actele normative în vigoare, au pus mâna pe patrimoniul fostei baze Olimpia pe care acum o falimentează şi vor să şi-o vândă pe nimic, împărţind-o pe active”, a declarat Sebastian Grapă.

Pedeliştii neagă implicarea.  Deşi pe pancardele protesatarilor erau trecute mesaje la adresa partidului Democrat Liberal, conducerea formaţiunii politice neagă orice implicare. „Partidul nostru nu are niciun amestec în ceea ce se întâmplă la baza Olimpia”, a precizat  Nicolae Vlad Popa, purtător de cuvânt PDL Braşov. Protestatarii au împărţit fluturaşi în centrul oraşului, cu informaţii despre investiţiile pe care Consiliul judeţean le-a făcut la baza sportivă de la Olimpia.

Scurt istoric. Ridicată la sfârşitul secolului al XIX-lea, "Olimpia" este o clădire-simbol pentru oraşul de la Poalele Tâmpei, un adevărat monument istoric. Ideea construirii s-a născut pe la 1880, când saşii braşoveni au fondat societatea de patinaj, la iniţiativa avocatului Karl Adam. Aşa cum o dovedesc documentele istorice, pe 13 noiembrie 1894 a fost pusă piatra de temelie, iar la doar un an construcţia a fost terminată.  De-a lungul vemurilor, imobilul a suferit degradări succesive, însă, din fericire restaurarea a fost făcută chiar înainte să se prăbuşească. La iniţiativa preşedintelui Consiliului judeţean, Aristotel Căncescu, proiectul de reabilitare a complexului sportiv  a fost finalizat în 2008. Vara sunt amenajate terenuri de tenis, iarna se patinează, aşa cum se întâmplă din secolul 19. Datorită repunerii în circuitul istoric-turistic şi sportiv, aici pot fi organizate diferite evenimente sportive, de tipul traditionalului Challenger de tenis de la Braşov, sau seminarii pe teme sportive, traininguri şi întâlniri ale federaţiilor de specialitate. De asemenea, au fost montate instalaţii electrice noi, termice şi de aer condiţionat, iar acoperişul a fost înlocuit. Cu toate acestea, clădirea şi-a păstrat în întregime aspectul de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Comentarii

Ultimă oră