Sari la conținut

Forţele de ordine au blocat orice gest al codlenilor reuniţi, din nou, să protesteze împotriva desfiinţării spitalului din localitate.

Zeci de codleni s-au adunat ieri, în jurul orei 15.00, pentru a pro­testa faţă de închiderea spitalului din localitate, prin tăierea abuzivă a finanţării. Protestatarii, avându-l în frunte pe neobositul consilier local Erwin Albu, au încercat, din nou, să blocheze DN 1, la ieşirea spre Braşov, prin traversarea repetată a străzii, în grup, în pas de melc. Tentativa lor a fost dejucată chiar din mo­men­tul în care se adunaseră la tre­cerea de pietoni. Jandarmii, ca­re, preveniţi, se mobilizaseră deja la “locul faptei”, au intervenit, ast­fel că s-au produs câteva incidente între protestatari şi forţele de ordine.
Conflict cu jandarmii. După câteva îmbrânceli reciproce, con­di­mentate cu ceva huiduieli şi în­ju­rături, jandarmii au legitimat o parte dintre participanţii la protest. Unii dintre aceştia au renunţat la a mai lua parte la demon­stra­­ţie, în momentul în care jandarmii i-au avertizat că vor fi san­cţionaţi. „Cunoşteam intenţia dom­nului de a organiza o manifestaţie de protest. Dânsul nu a făcut nici un demers pentru autorizare. De aceea, am intervenit şi am interzis desfăşurarea protestului“, a declarat colonelul Alexandru Marc.„Ne-am aşteptat la această reacţie a jandarmilor. Se fac presiuni foarte mari asupra codlenilor pentru a nu mai participa la proteste. Mai sunt, totuşi, oameni care nu cedează. Nu încălcăm legea, ne aflăm pe o proprietate privată, iar Legea 60 spune că nu avem nevoie de nici un fel de autorizaţie. Vom demonstra acest lucru în instanţă“, a declarat Albu.

Altă variantă pentru spital. În acelaşi timp, la Ministerul Sănătăţii a avut loc o întâlnire a unei delegaţii a spitalului codlean cu secretarul de stat Cristian Irimie. Consilierul Erwin Albu a consemnat pe blogul său că delegaţia codleană a prezentat o nouă formulă de reorganizare, pentru care s-ar putea obţine finanţare de la minister: camera de gardă (urgenţă): secţie exterioară a Spitalului Judeţean Braşov; ambulatoriu: compartiment de zi pediatrie cu 10 paturi, interne 10 paturi, 5 chirurgie compartiment medico-social, cu 20 de paturi cu internări peste noapte, finanţate de către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii şi bugetul local. Până la 31 martie au existat 77 de paturi în spital, formula propusă ieri însemnând reducerea la mai puţin de jumătate. Săptămâna viitoare, Consiliul Local Codlea va trebui să se întrunească să adopte acest plan, care apoi va fi avizat de Ministerul Sănătăţii. "Până săptămâna viitoare putem spera că se va salva actul medical din Codlea. Aşteptăm să vedem şi aprobarea finală, dar veştile par bune", a conchis Erwin Albu.

Comentarii

Ultimă oră