Sari la conținut

Compania Universul Chitila Development a intrat în insolvenţă la finalul lunii februarie. În anii boom-ului imobiliar, Jonathan Mann, un investitor american, prezenta planuri mari de dezvoltare pentru România pentru proiecte în valoare totală de 1,5 miliarde de euro. Omul de afaceri se mai confruntă cu o cerere de demarare a procedurii de insolvenţă din partea Alpha Bank. Banca cere insolvenţa Universul SRL, companie cumpărată în 2006 de american.
Proprietarii Universul au achiziţionat de la omul de afaceri Ioan Neculaie terenul fabricii Prefa Braşov, pe care trebuia să înceapă construcţia unui complex care să includă aproximativ 10.000 de apartamente şi spatii comerciale, fiind vorba de o investiţie de 500 de milioane de euro.
Proiectul trebuia finalizat integral în cursul anului 2013 şi era alctătuit din zece blocuri-turn, cu o structură de 20-30 de etaje, spaţii comerciale şi probabil un hotel. Suprafaţa construită totală era de 600.000 de metri pătraţi, din care 500.000 de metri pătraţi erau suprafaţa rezidenţială. Terenul fabricii Prefa, cu suprafaţa de 100.000 mp, a fost achiziţionat, în 2007, la un preţ de aproximativ 50 de milioane de euro.
Jonathan Mann a venit în România în anul 2001 şi a achiziţionat, în anul 2006, pachetul majoritar al tipografiei Universul, din Bucureşti. S.D.

Comentarii

Ultimă oră