Sari la conținut

Caravana Filmelor TIFF în premieră în Piaţa Sfatului din Braşov. Evenimentul începe la Braşov pe 5 august. Astfel, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Reduta va fi prezentat un film surpriză, care va încânta publicul, pentru ca de la ora 19.00 să ruleze filmul Drumul (r. Jasmila Zbanic), o poveste puternică despre relaţii şi modul lor de manifestare.


Primul film ce va rula în Piaţa Sfatului este drama Eu sunt dragostea (Italia, 2009, r. Luca Guadagnino), un film foarte apreciat de critica internaţională, nominalizat la Globurile de Aur şi Premiile BAFTA 2011 pentru Cel mai bun film străin.

Pe 6 august, Caravana TIFF continuă cu filmul turcesc Alb şi Negru (2010, r. Ahmet Boyacıoğlu) şi comedia anului în România, filmul Ursul (2011, r. Dan Chişu), la Centrul Cultural Reduta, de la orele 17.00, respectiv 19.00, pentru ca în Piaţa Sfatului să ruleze, de la 21.30, un film de senzaţie, Drumul de întoarcere (2010, r. Peter Weir), care îl aduce pe actorul Dragoş Bucur în faţa publicului din România, într-unul dintre cele mai spectaculoase roluri din cariera sa. El joacă alături de actori precum Ed Harris, Collin Farrell sau Saoirse Ronan în cea mai recentă peliculă semnată Peter Weir (regizorul unor filme precum The Truman Show, Dead Poets Society sau Master and Commander).

Caravana TIFF se încheie la Braşov în data de 7 august, cu alte trei filme ce nu trebuie ratate: Iluzionistul (Marea Britanie, Franţa, 2010, r. Sylvain Chomet), unul din cele mai apreciate filme de animaţie realizate la nivel european, şi drama poloneză Tot ce îmi place (Polonia, 2009, r. Jacek Borcuch), foarte apreciată la nivel internaţional, la Centrul Cultural Reduta, în timp ce în Piaţa Sfatului filmul ce va încheia Caravana la Braşov este Ursul, în regia lui Dan Chişu.

Comentarii

Ultimă oră