Sari la conținut

Proiect pilot: Elmas Braşov va investi în „mini-parcarea” automată, pentru 25 de maşini

proiect-pilot-elmas-brasov-va-investi-in-miniparcarea-automata-pentru-25-de-masini

Geza Marton, fondatorul şi administratorul Elmas din Braşov, companie producătoare de echipamente de ridicat, cu afaceri de peste 150 milioane de lei şi 366 de angajaţi, a anunţat că, în al doilea semestru 2020, compania are în plan să investească într-un proiect pilot pentru un sistem automat de parcare, care va stoca până la 25 de autoturisme.


    Potrivit acestuia, odată cu promovarea produselor româneşti, trebuie promovată şi o piaţă pentru acestea.

„Se vorbeşte tot mai mult de reindustrializarea României dar ne lipseşte piaţa pentru produsele industriale româneşti, iar pătrunderea cu produsele noastre în pieţele externe este foarte grea, o ştim din proprie experienţă. Fără desfacere nu există industrie. Un producător din România are foarte multe norme şi cerinţe de respectat, cele generale pentru a deveni producător şi pe urmă cele specifice produselor, foarte restrictive şi costisitoare. Odată produsul realizat, el se confruntă în piaţă cu altele importate din afara Comunităţii Europene şi foarte ieftine şi care de foarte multe ori nu respectă cerinţele impuse produselor noastre”, a explicat Geza Marton, într-un interviu pentru Ziarul Financiar.


     „Produsele de calitate cu valoare adăugată mare, fabricate în UE/România şi care respectă standardele armonizate în temeiul legislaţiei UE, conţin toate costurile investiţiilor amintite mai sus şi este total nepotrivit să compari la preţ aceste produse cu unele asemănătoare fabricate după alte reguli mai permisive şi mai puţin costisitoare. Va fi foarte greu să reeducăm populaţia să prefere achiziţia unor produse de calitate dar mai scumpe”, a explicat administratorul Elmas.

Comentarii

Ultimă oră