Sari la conținut

De când a intrat în proprietatea familiei de Habsburg, Castelul Bran şi-a dublat profitul.

Numărul turiştilor a crescut semnificativ, ajungând chiar şi la 5.000 de vizitatori pe zi, anunţă www.stirilerotv.ro.
Câstiguri din magazinul de suvenire. În anul 2010 Castelul Bran şi-a dublat profitul, ajungând la un milion de euro. „Pentru anul acesta ne aşteptăm la o creştere de 20%”, a spus Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg. Biletele de intrare la Castelul Bran costă între 20 de lei şi 5 lei, pentru elevi. Profitul însă nu vine doar din vânzarea de bilete, ci şi din magazinul de suveniruri, librărie şi organizarea de evenimente.
Ce se poate vedea. Castelul Bran a fost preluat de Dominic de Habsburg în anul 2009 şi a rămas în circuitul turistic, după o perioadă în care a fost închis pentru reamenajare. Majoritatea pieselor de mobilier expuse acum în castel au fost cumpărate din consignaţii din Italia şi datează din aceeaşi perioadă cu piesele originale. Din păcate, vizitatorii pot vedea foarte puţine obiecte care au apaţinut familiei regale.
Exponate importante. Printre acestea se află costumul popular preferat al reginei, una dintre coroanele regale şi un pumnal ale regelui Ferdinad. Printre exponate se mai află şi cartea de oaspeţi a reginei Maria şi a principesei Ileana. Turiştii pot vizita acum 23 de camere din castel, număr dublu fată de perioada când Branul făcea parte din patrimoniul naţional.

Comentarii

Ultimă oră