Sari la conținut

Profesorul acuzat de pedofilie şi-a recunoscut fapta

Tatar Gergely, profesorul de la Liceul de Artă "Plugor Sandru", din Sfântu Gheorghe, acuzat de relaţii sexuale cu o elevă de 14 ani, şi-a recunoscut fapta. Poliţia l-a reţinut aseară, pentru 24 de ore, pe Tatar Gergely. Magistrații trebuie să decidă dacă îl arestează sau nu preventiv pentru 29 de zile, sub acuzația de relații sexuale cu minori. "Profesorul a fost audiat la Parchet, iar Parchetul a făcut propunerea de arestare preventivă. În cursul zilei de azi, judecătorul va studia dosarul şi va decide dacă îl arestează sau nu. Oricum, el şi-a recunoscut faptele vizavi de cele două fete", a declarat Cosmin Andraş, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. Tatar Gergely este divorţat şi are doi copii.
Jurnalul a dat-o de gol. Profesorul are 42 de ani şi preda pian la Liceul de Artă din Sfântu Gheorghe de mai bine de 20 ani. În 2009, dascălul a început o relaţie cu fată. Părinţii elevei de 14 ani i-au descoperit tinerei jurnalul intim şi aşa au aflat despre relaţia dintre cei doi. În plus, fata i-a povestit tatălui, care a şi depus plângere la poliţie. „Ieri la poliţia municipiului Sfântu Gheorghe s-a prezentat o fetiţă împreună cu părinţii săi şi au reclamat că fetiţa a întreţinut relaţii sexuale cu unul dintre profesorii săi. În momentul de faţă, noi facem cercetări să vedem dacă se confirmă sau nu”, a spus Dumitru Ungureanu, purtător de cuvânt IPJ Covasna.
A avut relaţii  şi cu alte eleve. Mai mult, eleva de 14 ani nu este singura care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu profesorul. Fata le-a mai povestit anchetatorilor despre o colegă, cu doi ani mai mare, care ar fi avut şi ea o relaţie cu dascălul. „Am auzit câte ceva, dar nu am crezut că e adevărat. Am auzit, dar nu i-am văzut”, a spus un coleg. „La parchet s-a înregistrat un dosar cu act sexual cu un minor. În acest moment vă pot spune că sunt două victime minore. Alte date nu vă pot da, deoarece, fiind vorba de două minore, sunt confidenţiale”, a declarat Andras Cosmin Gheorge - de la parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe. Cele două fete au performanţe foarte bune la pian. Sub îndrumarea profesorului, au câştigat mai multe concursuri naţionale.
Colegii, şocaţi.  „Era profesor de pian. De altfel, este un profesor foarte bun. Tot timpul a adus premii de la concursuri naţionale, internaţionale. Chiar şi pe noi ne-a şocat această ştire. Un profesor de pian care este singur într-o clasă cu o elevă, deja situaţia poate fi compromisă şi înţeleasă cum vrea toată lumea”, a declarat Eniko Sebestyen Lazăr – directoarea Liceului de Artă „Plugor Sandor” Sfântu Gheorghe. (A.C.% L.A.)

Comentarii

Ultimă oră