Sari la conținut

Profesorii, „la şcoală” în faţa televizorului

profesorii-la-scoala-in-fata-televizorului

Din 24 august 2020, profesorii vor participa la cursuri, dar nu pentru a preda. Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în parteneriat cu Televiziunea Română, organizează programul de formare pentru cadrele didactice - „TeleŞcoala profesorilor”.


     Dascălii din România vor învăţa, pe durata a 15 cursuri, cum să utilizeze platfomele educaţionale pentru susţinerea de lecţii on-line.


   Difuzarea cursurilor de formare se va realiza începând cu data de 24 august 2020, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-09:30, cu reluare în aceeaşi zi, în intervalul orar 15:00-15:30, pe postul TVR2.


        De asemenea, aceste cursuri vor fi disponibile atât pe canalul de YouTube al Televiziunii Române, cât şi pe cel al Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

„Pentru că educaţia trebuie să continue în orice condiţii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării vine în sprijinul tuturor cadrelor didactice din România prin acest program de formare, un program complementar-suport, menit să susţină învăţarea on-line atât de necesară în condiţiile actuale!”, a declarat Monica Anisie, ministrul educaţiei şi cercetării.


     Programul de formare desfăşurat între Ministerul Educaţiei şi Cercetării se înscrie în Strategia de dezvoltare a competenţelor cadrelor didactice pentru învăţarea on-line.

Comentarii

Ultimă oră