Sari la conținut

Procesul de proiectare a celor 60 de locuințe destinate tinerilor, finanțate prin PNRR, a fost inițiat

Sursă foto: Primăria Brașov

Proiectantul are un termen de 4 luni pentru a finaliza studiul de fezabilitate și documentațiile necesare pentru construirea a zece clădiri în cartierul Noua, fiecare dintre acestea având 6 apartamente.

Primăria Brașov inițiază un proiect ambițios pentru a oferi locuințe accesibile tinerilor din municipiu. Într-o mișcare recentă, autoritățile au demarat construcția a 60 de apartamente destinate familiilor de tineri. Proiectul începe prin elaborarea documentațiilor necesare pentru construcția a zece clădiri, fiecare cu șase apartamente, adresate tinerilor din comunitatea brașoveană.

Inițial planificat în cartierul Stupini, proiectul a fost relocat în cartierul Noua din cauza necesității elaborării unui Plan de Urbanism Zonal (PUZ) pentru locația inițială. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă în valoare de 21.165.197,88 lei fără TVA.

Prin această inițiativă, municipalitatea își propune să ofere tinerilor brașoveni locuințe moderne și accesibile, conforme standardelor de eficiență energetică nZEB Plus (Nearly Zero Energy Buildings). Proiectul include, de asemenea, amenajarea terenului, lucrări de demolare, construirea și dotarea clădirilor, asigurarea utilităților necesare, precum și instalarea a trei stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Termenul de finalizare a studiului de fezabilitate și documentațiilor este de 4 luni calendaristice de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar BLDG Architecture SRL este responsabilă de elaborarea acestora. Proiectul vizează îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru tinerii cu venituri modeste, care nu dețin o locuință și locuiesc în condiții precare.

Această inițiativă reflectă eforturile autorităților locale de a aduce beneficii semnificative comunității, oferind soluții concrete pentru nevoile locative ale tinerilor din Brașov.

Comentarii

Ultimă oră