Prinţul Charles s-a aflat ieri într-o vizită privată în satul harghitean Delniţa, unde a ajuns în jurul orei 10.20 şi a mers în apropierea bisericii din localitate, pe un câmp pe care se derulează un proiect despre viaţa unor broaşte foarte rare.
Vizite regale. Prinţul a avut o discuţie cu Barbara Knowls, o femeie din Marea Britanie, stabilită în Delniţa, care şi-a cumpărat aici o casă pe care a restructurat-o în stil vechi. Proiectul care se derulează pe câmpul din apropierea bisericii din sat, unde s-a dus prinţul Charles, studiază amfibienii, în mod special o specie foarte rară de broaşte albastre.
A dat cu coasa. Prinţul a dat cu coasa împrumutată de la un ţăran de-al locului. Secuiul nu a vrut, în ciuda insistenţelor, să-i vândă coasa prinţului. Tot în satul harghitean, Prinţul Charles a vizitat biserica Sfântul Ioan, care datează din secolul al XIII-lea.
Oglinda secuiască. Prinţul Charles, aflat într-o vizită privată în Transilvania, a avut, marţi seară, o întâlnire neoficială de o oră şi jumătate, la reşedinţa sa din Valea Zălanului, cu autorităţile locale din judeţul Covasna, fiind interesat de tradiţiile şi produsele locale, precum şi de satele secuieşti autentice. Oficialităţile covăsnene i-au dăruit moştenitorului coroanei Marii Britanii o sticlă pictată de copiii cu dizabilităţi din Târgu Secuiesc, o oglindă cu motive tradiţionale secuieşti.
A primit în dar slănină. În primele zile ale vizitei, prinţul a fost oaspetele grofului Kalnoky Tibor, la conacul din Micloşoara, construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist şi renovat de către descendenţii familiei Kalnoky. Aici a avut loc o recepţie la care primarul comunei Malnaş, József Kasléder i-a făcut cadou prinţului un coş cu produse tradiţionale: slănină de casă, cârnaţi de casă. Tot aici, prinţul a călărit prin împrejurimile satului Valea Zălanului.
"Nu există un produs de export mai bun pentru România decât Transilvania. Nici Marea Britanie nu are o astfel de comoară" a declarat Prinţul Charles, într-un interviu la TVR.