Sari la conținut

"Sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia de a vorbi poporului. Prima datorie pe care o avem azi e să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertatea noastră în toata marile bătălii şi în evenimentele din decembrie 1989 pe care a trebuit să le ducem pentru a înlătura regimul comunist", a spus Regele Mihai în Parlament.

Regele Mihai a ajuns la Parlamentul României unde susţine un discurs. Fostul suveran a fost întâmpinat de preşedintele Senatului, Mircea Geoană. Regele Mihai vorbeşte astăzi Parlamentului României, la mai bine de jumătate de veac de la abdicare. Este o zi emoţionantă până şi pentru rege care a repetat discursul încă de aseară, chiar în sala  în care se va desfăşura şedinţa solemnă.
De la acest eveniment lipsesc cele mai importante persoane din conducerea României: președintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc și președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase. De asemenea, Patriarhul Daniel a anunțat că are alt program. (A.M.)

Comentarii

Ultimă oră