Sari la conținut

Primăria va construi al doilea park&ride din oraș în zona Noua Dârste

Sursă foto: Primăria Brașov

Municipalitatea a lansat achiziția pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și a planului urbanistic de detaliu (PUD) pentru o parcare multietajată de 500 de locuri pe strada Lacurilor. Acest proiect este destinat să faciliteze accesul celor care vin din direcția București, oferindu-le locuri de parcare și posibilitatea de a continua călătoria în oraș cu mijloacele de transport în comun. Primăria intenționează să construiască park&ride-uri la toate căile de acces principale în oraș pentru a promova mobilitatea sustenabilă, un obiectiv central al administrației brașovene.

După finalizarea primei parcări park&ride în Poiana Brașov și începerea lucrărilor la cea din Bartolomeu, primăria își extinde eforturile la intrările principale din oraș, inclusiv dinspre București, Bacău și Târgu Mureș. Cel mai avansat proiect este cel de pe strada Lacurilor, destinat să servească turiștii care vin dinspre București. Această parcare va oferi 500 de locuri și va încuraja vizitatorii să utilizeze transportul public, reducând astfel traficul în oraș.

Municipalitatea a lansat achiziția pentru SF și PUD necesare construirii parcării de pe strada Lacurilor, în spatele magazinului Dedeman. Primarul Allen Coliban a declarat că aceste investiții sunt esențiale pentru a oferi brașovenilor și vizitatorilor un oraș cu aer curat și transport eficient. Brașovul are un sistem de transport public performant, care se dezvoltă rapid spre transportul electric. După park&ride-ul din Bartolomeu, următorul proiect major este cel din Noua, o zonă cu un flux mare de turiști.

Conform temei de proiectare, proiectantul trebuie să stabilească soluția constructivă pentru o parcare pe 3 sau mai multe niveluri, cu aproximativ 500 de locuri. Documentația de achiziție prevede că parcarea va permite accesul SUV-urilor cu sisteme de depozitare pe capotă, va avea 20 de stații de încărcare pentru vehicule electrice și dotări pentru încă 80 de stații, ascensoare și grupuri sanitare. Fiecare etaj va avea o culoare distinctă pentru orientare ușoară, iar sistemul de control acces va include bariere automate și afișaje electronice pentru informarea utilizatorilor despre locurile disponibile. De asemenea, parcarea va fi supravegheată video și va avea un studiu peisagistic pentru zonele verzi adiacente.

Documentațiile trebuie realizate în maximum 6 luni de la ordinul de începere a lucrărilor, cu o valoare estimată de 971.635 lei + TVA. Atribuirea contractului se va face pe baza celui mai bun raport calitate-preț, cu termenul limită pentru primirea ofertelor stabilit pe 2 iulie 2024, ora 15:00. În prezent, o parcare park&ride funcționează în Poiana Brașov în timpul sezonului rece.

Comentarii

Ultimă oră