Sari la conținut

Primăria Braşov nu premiază performanţa sportivă

Anul acesta municipalitatea a alocat aproape 1,5 milioane de euro pentru finanţarea unor echipe sportive mediocre, ignorând în acelaşi timp performerii din sport.

La începutul acestui an, Consiliul Local Braşov a repartizat bugetul pentru anul 2011, iar sportul a primit şase milioane de lei, circa 1,5 milioane de euro. Însă, stupoare: sumele merg, în totalitate, la clubul municipalităţii, Corona Braşov, organizaţie înfiinţată, în acte, pe 1 iunie 2011. Prin Direcţia de Tineret şi Sport a municipiului Braşov, suma respectivă a fost redirecţionată către echipele care până în 2011 au aparţinut de Sport Club Municipal, iar în prezent au trecut la Corona 2011 Braşov, relatează cotidianul Adevărul.
O singură performanţă. Cea mai mare parte din această sumă, aproximativ 3 milioane de lei, se duce către echipa de hochei pe gheaţă „Corona Fenestela 68 Braşov”. E adevărat, aceasta este şi singura care a obţinut rezultate notabile, respectiv titlul de vicecampioană a României. Pe lângă bani se mai adaugă şi patinoarul olimpic din Tractorul, care a costat 9 milioane de euro, care este pus, aproape exclusiv, la dispoziţia echipei.
Bani pentru mediocritate. Două milioane de lei se duc către echipele de hanbal, feminin şi masculin. Acestea nu au obţinut rezultate remarcabile, ba chiar dimpotrivă. Astfel, Rulmentul Braşov, echipa de handbal feminin, s-a clasat pe locul 9 în campionat în acest sezon, în timp ce Dinamo Municipal Braşov, echipa de handbal masculin, abia  s-a salvat de la retrogradare.
Dublu pentru fotbal. Un milion de lei a fost alocat echipei de fotbal a municipalităţii, Corona Braşov. Aceasta evoluează în liga a treia şi a terminat sezonul pe locul patru. Şi aceasta are la dispoziţie gratuit bazele sportive ale municipalităţii. În acelaşi timp, şi FC Braşov primeşte un fel de subvenţie de la municipiu. Primăria a achitat facturile anuale pentru curentul consumat de nocturnă, gaze, apă şi alte cheltuieli aferente, costurile ajungând la 50.000 de euro, în condiţiile unor rezultate modeste.
Nu-s bani pentru campioni. Potrivit Adevărul, sportivii precum Adrian Ghişoiu (dublu campion european la haltere), Miruna Vlaicu (vicecampioană europeană la karate) sau Paul Pepene (campion mondial la juniori, la schi fond) sunt trataţi cu indiferenţă şi nu primesc niciun leu din partea autorităţilor locale, fiind nevoiţi să facă performanţă pe stomacul gol, doar pe banii cluburilor de care aparţin.

Comentarii

Ultimă oră