Sari la conținut

Preţurile pentru vacanţele de iarnă din staţiunile din Alpi, stabilite la Braşov

Operatorii de turism din cele mai renumite staţiuni de schi din Europa s-au întâlnit în Poiana Braşov la EXPOSKI, un eveniment turistic menit să stabilească preţurile pentru vacanţele de iarnă din staţiunile de schi din Alpi.

Plajă pe schiuri. Pârtiile permanente de pe gheţarii din zona muntoasă a Alpilor sunt foarte căutate pentru că pot oferi senzaţii hibernale chiar şi în cele mai călduroasele luni: iulie şi august. Condiţiile din staţiunile de schi din Alpi sunt incredibile şi mult peste aşteptările unui obişnuit al schiului pe Valea Prahovei. „Avem multă gheaţă, aşa că dacă eraţi acum acolo, aţi fi putut vedea oameni pe pârtie. Staţiunea noastră este situată la mare înălţime, cam la 1615 metri, iar în vârf sunt peste 3000 de metri”, a spus Carolina Denat, operator turism Isere Franţa.

Pentru toate buzunarele. Aceste destinaţii nu sunt doar pentru schiori sau pentru cei ce escaladează pereţii de gheaţă. „De-o parte şi de altă a staţiunii Livigno sunt foarte multe pârtii de schi toate interconectate între ele, aşa că este foarte comod pentru turişti.  Foarte atractivă este zona şi pentru doamnele care iubesc shopingul. Gândiţi-vă că sunt peste două mii de magazine”, a declarat Fabio Giacomelli, director de vânzări Livigno Italia.  „Avem câteva sute de hoteluri şi pensiuni, de patru şi cinci stele, dar avem şi camere ieftine. Când vorbim de cazare, ne adresăm familiilor, tinerilor, celor pregătiţi să cheltuiască mult, dar şi turiştilor care au bugete mici pentru vacanţă”, a  precizat Renate Ecker, managing director, Zell-am-See Kaprun Austria.

Aceleaşi preţuri ca anul trecut.  Preţurile pentru destinaţiile de iarnă au rămas la aceeaşi valoare ca şi anul trecut. Acesta este şi motivul pentru care numărul turiştilor români care au fost în Austria în primele şase luni a crescut cu 7,7% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2010, conform Oficiului Naţional de Turism al Austriei. Şi în Europa putem găsi oferte speciale de genul stai şapte nopţi, plăteşti şase. Spre exemplu, în staţiunea austriacă  Bregantz, un apartament de vacanţă, fără masă inclusă poate fi închiriat pentru un sejur cu vreo 260 de euro. Tariful poate creşte pentru o persoană până la 500 de euro pentru o cameră dublă cu demipensiune în hotel de patru stele. Evident că sunt puse în vânzare şi vacanţe pentru turiştii de lux. „Pentru cei ce nu vor să schieze avem multe alte posibilităţi de distracţie: pot patina, călări sau doar se pot plimba în natură pentru că avem o zonă extrem de frumoasă şi, foarte important, cei ce ajung în staţiunea noastră au posibilităţi multe pentru shopping”, a spus Renate Ecker, managing director, Zell-am-See Kaprun Austria.

Crăciunul şi Revelionul, în străinătate. Să nu uităm că se apropie Crăciunul şi Revelionul, evenimente pe care din ce în ce mai mulţi români preferă să le petreacă în străinătate. Evaluările de până acum au arătat că, deşi este criză, numărul turiştilor români are îşi vor petrece vacanţele dincolo de graniţe va creşte cu 35% faţă de anul trecut. Cele mai solicitate destinaţii sunt Austria, Elveţia, Franţa şi Bulgaria. Reprezentanţii ANAT au evaluat că aproape 65% dintre turişti sunt dispuşi să cheltuiască între 350-650 euro pe pachet, iar 20% între 650 şi 1.000 de euro.

Majoritatea turiştilor spun că schiatul în Alpi este foarte scump, dar nu este aşa. De fapt, trebuie doar să verifici pe internet şi găseşti oferte foarte bune” Carolina Denat, operator turism Isere Franţa

Comentarii

Ultimă oră