Sari la conținut

Liberalul Sebastian Grapă îi recomandă prefectului Braşovului Ion Gonţea să facă un control psihiatric.
Totul după ce înaltul funcţionar public declarase săptămâna trecută că unii pacienţi care ajungeau la Spitalul din Codlea se duceau doar să stea la şezătoare. Grapă îi reaminteşte lui Gonţea că sistemul sanitar de stat este subfinanţat şi că foarte mulţi români se îmbolnăvesc din cauza nivelului scăzut de trai şi al sărăciei. „Acolo (la spitalele din Codlea şi Săcele - n.r.) oamenii se duceau şi stăteau la şezătoare, nu? Asta este problema! Mulţi îşi găseau un refugiu, dacă vreţi mai bine aşa. Era un sistem mai mult social pentru mulţi dintre oamenii care erau acolo trataţi“, a declarat Ion Gonţea, săptămîna trecută.  
Declaraţia l-a  deranjat pe vicepreşedintele PNL Braşov, Sebastian Grapă, care este şi preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Judeţean Braşov. ”Domnului Prefect Gonţea îi fac o recomandare si anume aceea de a merge la un control psihiatric, dânsul este înalt funcţionar public şi ar trebui după metoda preşedintelui ţării ca odată pe an să facă un control sanitar şi să-l facă în România nu în Viena sau în altă parte unde le place celor de la PD să mergă“ a spus liberalul Sebastian Grapă.
De asemenea Grapă a fost supărat şi de faptul că prefectul s-a declarat uimit că sistemul sanitar privat primise prea puţini bani de la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate în 2011, în timp ce sistemul de stat este la limita subzistenţei. „Sistemul este subfinanţat intenţionat. Este subfinanţat pentru că tot domnia sa se miră când vede ce puţini bani s-au dat la spitalele private, îi spun acestui om probabil pentru ultima dată că un sistem de sănătate privat poate să existe în ţară ca alternativă în complementaritate cu un sistem de stat, public la care accesul să fie gratuit pentru toţi cetăţenii”, a adăugat Grapă.      S.F.

Comentarii

Ultimă oră