Sari la conținut

Marţi, Curtea de Apel Braşov a decis suspendarea deciziilor guvernamentale de închidere a Spitalului Municipal din Codlea, fapt care ar trebui să conducă la redeschiderea unităţii medicale.

De altfel, liberalii au făcut nenumărate demersuri în acest sens: de la strângeri de semnături până la interpelări în Parlament. Codlenii s-au opus total închiderii spitalului din localitate şi au făcut nenumărate proteste pentru a opri desfiinţarea unităţii medicale. Magistraţii braşoveni au suspendat ordinul Ministerului Sănătăţii care prevedea închiderea spitalului. Peneliştii au făcut la rândul lor demersuri pentru a păstra instituţia spitalicească, asta în condiţiile în care aceasta deserveşte aproximativ 35 de mii de locuitori, fiind inclusă şi populaţia din localităţile rurale aparţinătoare.
Este nevoie de un spital în zonă. "Ce este important de reţinut este că hotărârea de suspendare a actelor emise de către guvern din punct de vedere juridic a fost susţinută de avocaţi liberali, este un rezultat concret pe care noi putem să-l prezentăm, rezultat care permite spitalului din Codlea să intre în procesul de clasificare a acestei unităţi de sănătate şi să obţină şi să încheie un contract cu Casa de Sănătate. Acest lucru este extrem de important pentru locuitorii oraşului Codlea şi a localităţilor din împrejur, care pot beneficia şi pot merge să-şi trateze problemele de sănătate la spitalul pe care îl au în localitate, spital în care în ultimii 3-4 ani s-au investit 20 de miliarde de lei vechi" a declarat Adrian Gheorghe, consilier local PNL Codlea.
Zeci de interpelări în Parlament. În plus, deputatul PNL Mihai Donţu susţine că la nivel de Parlament a făcut peste10 interpelări, întrebări şi declaraţii politice pe această temă. "Organizaţia PNL din Codlea a iniţiat o campanie de strângere de semnături împotriva deciziei şi s-au făcut demersuri în justiţie", a declarat Donţu.  Demersurile s-au concretizat în cele din urmă printr-o hotărâre a justiţiei. Liberalii solicită Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate să finanţeze spitalul, iar Ministerului de resort să nu depună recurs la decizia magistraţilor favorabilă codlenilor.

Comentarii

Ultimă oră