Sari la conținut

Pista aeroportului va fi licitată în ianuarie 2012

Consilierii judeţeni au avizat, vineri, modul de finanţare a pistei aeroportului internaţional de la Ghimbav, precum şi denunţarea contractului cu IAR Ghimbav SA, privind achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 15 ha.
Astfel,  consilierii judeţeni au aprobat alocarea fondurile pentru construirea pistei, lucrările fiind evaluate la aproximativ 7 milioane de euro. „Banii sunt din credit şi din bugetul Consiliului Judeţean pentru finanţarea pistei aeroportului. Şi pentru noi este important, este cea mai importantă investiţie pe care dorim să o vedem realizată. Însă, trebuie să respectăm şi nişte proceduri şi, dacă nu am fi trecut-o pe ordinea de zi, am fi avut o problemă“, a declarat Aristotel Căncescu (foto), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov.
De asemenea, s-a aprobat şi mutarea poziţiei unde va fi cosntruit terminalul Aeroportului, preşedintele CJ susţinând că este vorba despre o solicitare a constructorului. Din acest motiv s-a renunţat la suprafaţa de 15 ha care urma să fie preluată de la IAR Ghimbav. Noul amplasament al terminalului este poziţionat pe o suprafaţă care se află în proprietatea Consiliului Judeţean Braşov.

Comentarii

Ultimă oră