Sari la conținut

30 de muncitori lucrează zilnic pentru a transforma cei 6.350 de meri pătraţi din Piaţa Unirii în spaţiu pietonal. Au fost aşezate şi compactate toate straturile necesare pavării carosabilului, iar pe o treime din suprafaţa pieţei a fost deja pus pavajul din cuburi bazaltice aduse de la Racoş.

Probleme cu reţelele. Cablurile de date, telefonie şi alte elemente de reţelistică au fost retrasate în jurul pieţei, iar troiţa a fost pictată şi reabilitată. Au fost probleme foarte mari din cauza reţelelor, întregul subsol al pieţei fiind împânzit de tot felul de conducte de apă, canalizare, gaz, electricitate, telefonie şi fibră optică. În multe cazuri, documentaţia nu corespundea situaţiei de fapt.

Pietre de la Racoş. 762.000 de pietre cubice cu latura de 8 centimetri au fost prelucrate din bazaltul adus de la Racoş şi se montează în piaţă. Dacă vremea va fi prielnică lucrărilor, amenajarea se va finaliza la jumătatea lunii noiembrie. Întregul proiect se ridică la valoarea de 2,8 milioane de lei.

Comentarii

Ultimă oră