Sari la conținut

Pensionarii braşoveni au avut parte de distracţie

Programul administraţiei judeţene în dialog cu pensionarii le-a dat ocazia celor trecuţi de vârsta a treia să îşi spună problemele cu care se confruntă zi de zi.
Întâlnirea pensionarilor face parte dintr-un program de socializare al Consiliului Judeţean, care a vrut să le ofere seniorilor o seară de neuitat pentru a-i face să uite de problemele de zi cu zi.
„Ca şi în anii trecuţi, Consiliul Judeţean a demarat un program ‘”Să ne cunoaştem mai bine ”, iar în cadrul lui avem şi acest program, Administraţia Judeţeană în dialog cu pensionarii. Este un program prin care noi vrem să aflăm problemele pe care le au pensionarii şi cum văd ei programul de investiţii pentru anul următor al Consiliului Judeţean”, a spus Dragoş Crăciun - consilier judeţean.
Nu toţi politicenii sunt la fel „Vin în faţa dumneavoastră într-o ipostază destul de penibilă, pentru că noi am promis că aceste proiecte le vom continua. Le-am continuat, dar din păcate la alte dimensiuni, pentru că bugetul pe care îl avem nu ne-a mai permis acest lucru”, a spus Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Tot în cadrul programului, pensionarii au primit şi un chestionar ce a avut ca temă priorităţile pe care ar trebui să le aibă în vedere reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov.
„Mi se întâmplă foarte des  să aud un lucru pe care mulţi, pe bună dreptate, îl spun, că toţi politicienii sunt la fel. Cu toată lipsa de modestie aş vrea să spun că noi nu suntem la fel. Şi vin cu fruntea sus în faţa dumneavoastră, pentru că în perioada 2004 -2008, când noi am fost la guvernare, am dovedit că se poate trăi civilizat”, a mai spus Aristotel Căncescu.
Încântaţi de iniţiativă „Noi avem multe probleme de discutat. Doleanţele pensionarilor sunt foarte multe şi e foarte bine că cei de la Consiliul Judeţean au avut iniţiativa de a organiza această socializare”, a declarat un pensionar. „Aşa cum am făcut-o şi în alte împrejurări, apreciem preocuparea foarte mare a preşedintelui Căncescu faţă de generaţia noastră, care a contribuit poate 50 de ani în câmpul muncii”, a spus Constantin Matron – pensionar.
„Este o mare deschidere a lor pentru problemele noastre, care sunt de obicei sociale”, este de părere Virginia Toma – pensionară. Întâlnirile de acest gen vor continua în perioada următoare şi în localităţile din judeţ. În plus, pensionarii vor putea să viziteze gratuit, la fiecare sfârşit de săptămână, Mânăstirea Sâmbăta. Iar cei interesaţi pot să ia parte şi la cursurile Clubului Pensionarilor de la Centrul Cultural Reduta.

„Este un contact pe care îl avem periodic cu pensionarii. Avem şi un chestionar prin care reuşim să ţinem legătura cu ei. Să vedem care le sunt doleanţele, problemele care în general ţin de banii puţini. Şi în acelaşi timp e o contribuţie a noastră. Încercăm să îi scoatem din casă, din mediul lor de zi cu zi, să simtă şi ei că trăiec şi că au fost cândva activi”, a mai declarat Aristotel Căncescu - preşedintele CJ Braşov.

Alexandra Climovici

Comentarii

Ultimă oră