Campania Mix Tv de promovare şi de susţinere a tinerelor talente prezintă povestea Ancăi Urmaciu, o tânără făgărăşeancă, pentru care naiul este cel mai bun prieten.
Talentul pentru muzică l-a moştenit de la tatăl ei care în tinereţe făcea parte dintr-o trupă. La vârsta de 11 ani, Anca avea să ia primul contact cu naiul. Se întâmpla la orele de muzică din şcoala generală. Atunci şi-a dat seama cât de mult o atrage acest instrument. "Mi-a plăcut naiul din ce în ce mai mult. Am ajuns să-l înţeleg din ce în ce mai bine. Şi astăzi sunt studentă în anul I la Conservator." a declarat Anca Urmaciu.
Repetiţii zilnice. Şi nu a fost nevoie numai de talent pentru a stârni de fiecare dată aplauzele publicului, ci şi de o muncă susţinută zi de zi. Zilnic repetă la nai câte 2 ore minim, câteodată chiar şi patru. "Încep prin a mă încălzi, studiez anumite arpegii, game. După care trec la piesele noi şi apoi îmi repet toate piesele vechi pentru a nu le uita şi pentru a-mi îmbunătăţi tehnica. Repet zilnic de la două până la patru ore" povesteşte Anca.
Studentă la două facultăţi. Talentul său nu este doar artistic, Anca fiind atrasă şi de filologie. Acum este proaspătă studentă la 2 facultăţi, la zi: la Conservator, dar şi la Facultatea de Litere din Braşov. A terminat liceul Radu Negru din Făgăraş cu media 9, 43 la Bacalaureat, prima din clasa ei. Toate acestea îi bucură pe părinţi, mai ales că aceştia fac eforturi mari pentru a-şi ajuta copiii, care are au nevoie de bani atât pentru instrumente, cât şi pentru deplasarile la concursuri.
Încă un artist în familie. Anca nu este singura artistă din familie, pentru că şi fratele ei Paul, de 12 ani, îi calcă pe urme. El cântă la ţambal şi a strâns deja câteva premii. A obţinut anul acesta premiul întâi la Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală "Aulodia". Paul însă îşi doreşte propriul ţambal. În vacanţă nu a putut repeta pentru că a fost închis la şcoală. Deşi le este greu cu banii, pasiunea pentru muzică îi face să meargă mai departe. Zilnic, din casa familiei Urmaciu fie se aud melodii cântate la nai, fie la ţambal. Folclor autentic pur, într-o Românie prea plină de zgomote enervante. La Balul caritabil „Talentele de azi pentru Braşovul de mâine”, organizat de femeile Uniunii Social Liberale, unde s-au strâns peste 20.000 de lei din donaţii, Anca Urmaciu a primit bani pentru a-şi cumpăra un nai nou, instrument cu care face performanţă.