Cei cinci pasageri care se aflau în autobuzul 44, rupt în două de tren, la o trecere de nivel, au avut zile. Nu a fost nevoie de intervenţia echipelor de la descarcerare, iar răniţii au fost preluaţi de mai multe ambulanţe şi duşi la spital. Răniţii au suferit traumatisme craniene, costale şi ale membrelor, o parte dintre ei rămânând internaţi la Secţia de Neurochirugie a Spitalului Judeţean. Cei cărora li s-a creat un prejudiciu, putând să-l dovedească cu acte medicale, vor putea solicita despăgubiri.
Procent din preţul biletelor pentru asigurare. RAT Braşov are încheiată o asigurare facultativă a călătorilor pentru cazuri de accidente rutiere. Regia plăteşte lunar pentru această asigurare 0,088% din totalul sumelor încasate din vânzarea biletelor, abonamentelor şi a contravalorii curselor speciale. Pe lângă actele medicale care să arate că au suferit prejudicii, călătorii afectaţi de un accident în care a fost implicată o maşină de transport în comun, trebuie ca, în momentul producerii accidentului, persoana trebuie să aibă asupra sa tichet/abonament de călătorie valabil.
Ce despăgubiri se primesc. În caz de spitalizare, călătorii primesc 65 de euro/zi, iar dacă respectiva persoană a suferit şi pagube materiale, poate fi despăgubită cu 5.000 de euro. Cea mai mare despăgubire poate ajunge la 8.500 de euro, dacă în urma accidentului, călătorul a rămas invalid pe viaţă. Cei rămaşi invalizi pot obţine pensii de 6.500 de euro, de persoană. Asiguratorii despăgubesc cu 6.500 de euro familia călătorilor care-şi pierd viaţa într-un astfel de accident.