Sari la conținut

Două pârtii noi, o instalaţie pentru înzăpezire artificială şi un sistem de iluminat nocturn au fost inaugurate sâmbătă, în staţiunea Buşteni, cu o investiţie 3,7 milioane de lei din care 2,5 milioane de lei sunt din fonduri europene, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).
Odată cu noile dotări, domeniul schiabil din staţiune îşi dublează practic suprafaţa. Investiţia a fost realizată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR) şi cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul „Schi în România“, finanţarea fiind derulată prin Ministerul Dezvoltării.
Valoarea totală a lucrărilor inaugurate sâmbătă este de aproximativ 3,7 milioane de lei, din care valoarea fondurilor europene, alocate prin POR, reprezintă aproape 2,5 milioane de lei.
Noua pârtie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri şi un grad de dificultate mediu spre greu. Ea este dotată şi cu un sistem de înzăpezire artificială care va asigura condiţii propice pentru schi chiar şi în perioadele cu puţine precipitaţii. În plus, a fost amenajată şi o pârtie pentru sanie în lungime totală de 250 de metri. În cadrul aceleaşi investiţii, vechea pârtie de schi, Kalinderu 1, a fost dotată cu un sistem de iluminat nocturn. S.D.

Comentarii

Ultimă oră