Sari la conținut

Participă la Ora Pământului 2024 și dedică o oră pentru binele planetei noastre

Sursă foto: Primăria Brașov

Sâmbătă între 20:30 și 21:30, lumina se va stinge în întreaga lume pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice. Din 2009, Brașovul s-a alăturat acestui gest prin stingerea iluminatului public din centrul istoric.

Municipiul Brașov este gata să marcheze, pentru al șaisprezecelea an consecutiv, evenimentul Earth Hour (Ora Pământului), alăturându-se miilor de orașe din întreaga lume care vor opri luminile pentru o oră, arătând astfel importanța luptei împotriva schimbărilor climatice.

Anul acesta, organizatorii aduc o abordare proactivă prin tema „Give an Hour for Earth”, îndemnând participanții să dedice o oră pentru a întreprinde acțiuni pozitive în favoarea planetei..

Primarul Allen Coliban a anunțat că, în data de 23 martie 2024, între orele 20:30 și 21:30, iluminatul public va fi oprit în centrul istoric al orașului Brașov, demonstrând astfel angajamentul municipalității pentru protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice.

În plus, în ultimele 15 minute ale Orei Pământului, literele de pe Tâmpa se vor aprinde și vor pulsa, subliniind importanța unui efort colectiv pentru salvarea planetei.

Evenimentul, inițiat de WWF (World Wide Fund for Nature), a fost sărbătorit în România începând din 2009, cu Brașovul printre primele orașe participante. Anul acesta, municipalitatea colaborează cu Agenția pentru Managementul Energiei și Protecția Mediului Brașov pentru organizarea evenimentului.

În cadrul Orei Pământului, brașovenii sunt îndemnați să-și exprime opinia cu privire la iluminatul public din centrul istoric, având ocazia să ofere sugestii și să participe la un concurs organizat de ABMEE, cu premii oferite prin tragere la sorți.

Scopul acestei inițiative este să atragă atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător și să colecteze idei pentru îmbunătățirea iluminatului public, într-un efort comun de a face din Brașov un oraș neutru din punct de vedere climatic.

Comentarii

Ultimă oră