Universitatea Transilvania Braşov a încheiat un nou parteneriat cu o puternică firmă internaţională.
Este vorba de o companie din domeniul designului şi fabricarea de semiconductori pentru mai multe industrii precum aceea a automobilelor şi a electronicelor de larg consum.
Colaborarea cu Freescale Semiconductor a fost semnată de decanii facultăţilor de Medicină Braşov şi cea de Industrie Electronică şi Ştiinţa Calculatoarelor (IESC). Ca prim rezultat laboratorul studenţilor care se pregătesc să devină doctori a fost dotat cu 10 kituri medicale pentru monitorizarea mai multor parametri sănătăţii persoanelor.
Compania cu sediul central în Austin Texas este un lider global în design, cercetare dezvoltare, producţie sau operaţiuni de vânzare peste tot în lume. Cu peste 18 mii de clienţi compania are tot cam atâţia angajaţi în peste 20 ţări precum şi în România. Aici fiind angajaţi peste 215 ingineri printre care şi doctorandul Facultăţii de Inginerie Electronică şi Ştiinţa Calculatoarelor Braşov, Mihai Caraman.
”Avem colective puternice la cele două facultăţi atât cadre didactice, cât şi studenţi, avem şi absolvenţi bine pregătiţi şi apreciaţi iar aici este un exemplu: Mihai Caraman. Acesta este un produs al Universităţii Transilvania de asemenea doctorand al universităţii noastre” a declarat prof univ. dr. ing Sorin Moraru, decan Facultatea IESC Braşov.
“Parteneriatul în sine este în o dovadă a faptului că două facultăţi care cel puţin la prima vedere sunt de profile diferite vorbesc de facultatea de Medicină şi facultatea de Electrotehnică pot colabora foarte strâns în ceea ce priveşte în primul rând scopul activităţii noastre, cel didactic şi de cercetare “ a adăugat prof. univ Lazăr Onisei, decan, Facultatea de Medicină Braşov
Compania cu o istorie de peste 50 de ani are o activitate axată pe trei domenii principale precum ecologia, siguranţa şi sănătatea sau în zona de conectivitate IT, software. La încheierea parteneriatul au fost donate în scop didactic şi nu numai, de către companie, cele 10 kituri medicale pentru monitorizarea stării de sănătate a persoanelor, cum ar fi capacitatea plămânilor, pulsul, cantitatea de oxygen din sânge sau tensiunea arterială.
S. F.