Duminică, la Sfântu Gheorghe, 57 de echipe din România şi Ungaria s-au întrecut în prepararea cârnaţilor. Ca şi în anii trecuţi, echipele formate din trei-cinci concurenţi au preparat diverse feluri de cârnaţi, prin aplicarea unor reţete originale.
Aproape un kilometru de cârnaţi. Fiecare echipă a primit, înainte de a se apuca de treabă, 10 kilograme de carne şi 15 metri de membrană. Timpul de lucru a fost de patru ore. La sfârşitul competiţiei, vizitatorii au degustat bunătăţile de pe mesele participanţilor. Bineînţeles, pentru a avea poftă, au fost îmbiaţi şi cu palincă, bere şi vin. Mesele au fost decorate artistic cu slănină, ceapă, caş sau felii de salam. Bilanţul final: din 600 de kilograme de carne s-au preparat 855 de metri de cârnaţi.
Cei mai apreciaţi cârnaţi. Printre cele mai apreciate produse s-au numărat cârnaţii cu chimen preparaţi de echipa Organizaţiei Internaţionale a Poliţiştilor, care s-au prezentat în concurs îmbrăcaţi în porturi populare din zona Zagon. O echipă de muzeografi de la Muzeul Carpaţilor Răsăriteni a dat dovadă de multă imaginaţie inventând reţeta penru „cârnaţul preistoric”, „cârnaţul de Cucuteni” şi chiar „cârnaţul din Epoca Bronzului”. Foarte gustoşi s-au dovedit a fi şi cârnaţii secuieşti preparaţi de senatorul UDMR de Harghita, Gyerko Laszlo.