Sari la conținut

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, este ultimul ales local al PDL cercetat de procurorii DNA pentru fapte de corupţie. În total opt primari pedelişti au fost anchetaţi pentru fapte de corupţie sau abuz în serviciu.

Veteran în confruntarea cu procurorii este primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, care a fost trimis în judecată în 2007 tot pentru fapte de corupţie. Edilul a fost acuzat că a primit mită 111.550 de euro, prin supraevaluarea unui apartament dat la schimb.
Fostul democrat-liberal, Antonie Solomon, primarul Craiovei (FOTO), a stat în arest în primăvara anului trecut după ce procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual şi uz de fals. Dosarul a fost instrumentat de procurorii argeşeni, după arestarea omului de afaceri Cornel Penescu.  Singurul care a fost condamnat definitiv a fost primarul municipiului Râmnicu Vâlcea. Democrat-liberalul Mircia Gutău,alături de fostul viceprimar Nicolae Dicu, tot de la PDL, a fost condamnat în ianuarie 2010 la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. În luna septembrie a acestui an, Gutău a fost eliberat condiţionat.
Tot pentru fapte de corupţie, mită în formă continuată, a fost reţinut şi primarul municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu. Procurorii DNA au descoperit că banii erau primiţi prin cabinetul de avocatură al edilului, prin încheierea de contracte fictive cu firmele care aveau contracte cu Primăria.

Un alt nume greu din PDL aflat în atenţia procurorilor este cel al primarului Gheorghe Ştefan. Acesta a fost audiat în primăvara lui 2011 pentru a da explicaţii în legătură cu o tranzacţie legată de un teren.

Gabriel Boriga, primarul municipiului Târgovişte, are mai multe dosare instrumentate de DNA, în septembrie 2011 fiind cercetat într-un dosar sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, a fost şi el trimis în judecată pentru abuz în serviciu, deoarece nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu privind reconstituirea dreptului la proprietate. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră