Sari la conținut

ONLINE: Pasarea în vazduh, spectacol omagiu pentru Constantin Brâncuși, la Centrul Cultural Reduta

online-pasarea-in-vazduh-spectacol-omagiu-pentru-constantin-brancusi-la-centrul-cultural-reduta

De Ziua Națională Constantin Brâncuși, în 19 februarie 2021, când se împlinesc 145 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, Centrul Cultural Redut prezintă on-line, de la ora 19.00, pe canalul YouTube, spectacolul de pantomimă: "Pasărea în văzduh", cu actorul mim de renume internațional, George Ciolpan.


"Pasărea în văzduh" - Omagiu marelui sculptor Constantin Brâncuși este un spectacol de pantomimă în care actorul mim, se apropie cu o imensă admirație de creație a acestui genial artist. Pantomima este foarte aproape de sculptură. Sunt luate, ca reper, cinci lucrări importante ale sculptorului: Muza adormită, Oul, Rugăciunea, Pasărea în văzduh, Coloana infinită. În spectacol mai sunt prezente și multe din celebrele aforisme ale lui Brâncuși, interpretate de către actorul mim George Ciolpan.

"Spectacolul este construit din mai multe numere independente, dar care au o linie de subiect, ce rezonează cu mesajele profunde din lucrările marelui sculptor Constantin Brâncuși.Spectacolul Pasărea în văzduh a câștigat Trofeul și Marele Premiu la Festivalul Internațional de Teatru - Gala Star, Bacău 2015. Institutul Cultural Român Mihai Eminescu de la Chișinău, a organizat o serie de spectacole Pasărea în văzduh, în orașele din Republica Moldova", transmite actorul mim George Ciolpan.

"Vă invităm să vizionați on-line pe canalul YouTube al Centrului Cultural Reduta un spectacol profund, cu conotații filosofice. Multe momente din acest spectacol, au fost jucate de către actorul mim George Ciolpan, atât pe scena din Brașov, cât și în turnee, la festivaluri naționale și internaționale din București, Sankt-Petersburg, Moscova, Beijing, Islanda, SUA Suedia.Ne face o deosebită plăcere să transmită gratuit Pasărea în văzduh  - omagiu adus marelui sculptor român, de la a cărui naștere se împlinesc 145 de ani, chiar în 19 februarie, ora 19.00, de Ziua Națională Constantin Brâncuși", comunică Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta Brașov.

Comentarii

Ultimă oră